A murit Johnny Pacheco. Avea 85 de ani şi era considerat o legendă a muzicii salsa

A murit Johnny Pacheco. Legendarul muzician avea 85 de ani şi era considerat o legendă a muzicii salsa. S-a stins din viaţă luni, la New York, după ce fusese internat de urgenţă în urmă cu câteva zile pentru pneumonie, relatează AFP.

16 feb. 2021, 14:52
A murit Johnny Pacheco. Avea 85 de ani şi era considerat o legendă a muzicii salsa
A murit Johnny Pacheco

A murit Johnny Pacheco. Muzician, compozitor şi producător, Johnny Pacheco, născut în 1935 în Republica Dominicană, a fondat casa de discuri Fania Records şi grupul Fania All-Stars, din care au făcut parte artişti emblematici ai muzicii salsa, precum Celia Cruz, Hector Lavos şi Willie Colon.

Cu imensă durere în suflet şi un mare gol în inimă, vă anunţ că maestrul Johnny Pacheco a murit astăzi în pace. Multe mulţumiri pentru rugăciunile voastre şi pentru toată dragostea pe care i-aţi acordat-o mereu„, a declarat soţia sa, Cuqui Pacheco, într-un comunicat publicat în numele familiei pe contul oficial de Facebook al artistului.

Citeşte şi: Codurile lui Da Vinci: Secretele din spatele tabloului “Cina cea de taină”

A murit Johnny Pacheco

Odihneşte-te în pace, dragul meu prieten şi maestru„, a scris pe Twitter Willie Colon.

Născut la 25 martie 1935 în oraşul dominican Santiago de los Caballeros, Juan Azarias Pacheco, care a devenit ulterior Johnny Pacheco, a ajuns la New York în copilărie împreună cu familia sa.

După ce a studiat muzica la celebra şcoală Juilliard din New York, el şi-a început cariera în anii 1950, devenind faimos alături de orchestra Pacheco y su Charanga. Artistul a fondat Fania Records în 1964 alături de avocatul Gerald „Jerry” Masucci, scrie Agerpres.

Muzicianul Gerry Marsden, celebru pentru „You’ll Never Walk Alone”, a murit

Muzicianul britanic Gerry Marsden, solistul formaţiei Gerry And The Pacemakers, a murit, potrivit unui anunţ făcut de familia sa. Managerul artistului, Robert Pratt, a confirmat de asemenea decesul, potrivit Sky News.

Gerry a murit in cursul diminetii zilei de azi dupa o scurta suferinta care nu a avut nicio legatura cu COVID-19. Sotia sa, fiicele si nepotii sunt devastati”, a transmis duminică familia artistului, într-un comunicat citat de agenţia DPA, citată de ziare.com.

Una dintre cele mai cunoscute piese ale grupului înfiintat la Liverpool, ale cărui prime trei single-uri au devenit hituri care au ajuns în fruntea topurilor din Marea Britanie, este piesa „You’ll Never Walk Alone”.

Cântecul a fost imnul clubului englez de fotbal Liverpool FC timp de decenii şi poate fi adesea auzit şi pe alte stadioane de fotbal.

Liverpool FC i-a adus un omagiu lui Marsden, duminică, pe Twitter. „Cu mare tristete aflam despre trecerea in nefiinta a lui Gerry Marsden”, a scris clubul. „Cuvintele lui Gerry vor trai pentru totdeauna alaturi de noi. Nu vei fi niciodata singur„, se mai arată în mesaj, cu referire la titlul melodiei.