Codurile lui Da Vinci: Secretele din spatele tabloului “Cina cea de taină”

Codurile lui Da Vinci. Celebra pictură “Cina cea de taină” a lui Leonardo da Vinci continuă să nască teorii și controverse despre mesajele secrete şi codurile ascunse care s-ar afla în spatele celebrei picturi. Profeţii despre sfârşitul lumii şi existenţa unor note muzicale sunt doar câteva dintre elemente.

20 ian. 2021, 12:36
Codurile lui Da Vinci: Secretele din spatele tabloului “Cina cea de taină”
Secretele din spatele tabloului “Cina cea de taină”

Codurile lui Da Vinci. Mulţi cercetători au discutat despre semnificaţia recipientului de sare vărsat lângă cotul lui Iuda. Sarea vărsată ar putea simboliza ghinionul sau pierderea.

Citeşte şi: Secretul lui Leonardo da Vinci a fost descoperit! Ce ar fi ascuns acesta pe un tablou

Savanţii au remarcat şi alegerea mâncării de către Da Vinci. Un alt mesaj s-ar ascunde chiar în mâncare, căci peştele de pe masă pare să fie hering sau anghilă. În italiană, cuvântul pentru anghilă este „aringa“, iar un alt cuvânt, care se pronunţă exact la fel, „arringa“, înseamnă îndoctrinare. În dialectul nordic, heringul este „renga“, dar acesta are şi un alt înţeles: descrie şi pe cineva care neagă religia.

Acest lucru s-ar potrivi cu profeţia lui Isus conform căreia, până în zori Apostolul Petru (fost pescar) se va lepăda de el de trei ori. Leonardo ar fi putut transmite şi un mesaj numerologic.

Codurile lui Da Vinci: Secretele din spatele tabloului “Cina cea de taină”

Deşi numeroase opere anterioare au ilustrat aceeaşi scenă, există totuşi o diferenţă crucială. În versiunile anterioare, Isus şi discipolii lui erau pictaţi cu halouri şi, prin aceasta, erau ridicaţi la rangul de sfinţi. În versiunea lui Da Vinci, niciunul nu are halou, iar mesajul transmis poate fi că l-a considerat pe Isus un simplu muritor, nu o divinitate.

Mai mulţi muzicieni au speculat că un în pictură ar fi ascunsă o coloană sonoră acompaniatoare. În 2007, muzicianul italian Giovanni Maria Pala a creat un cântec sumbru cu durata de 40 de secunde folosind note muzicale despre care se presupune că ar fi codificate în celebra pictură realizată de Da Vinci, scrie clickpentrufemei.ro.

Cred că Leonardo nu a pictat niciodată halouri pentru că a considerat că acei oameni erau oameni obişnuiţi şi acesta este adevăratul secret al lui Leonardo.

Nu există vreun obiect extraterestru sau supranatural în ‘Cina cea de Taină’. Leonardo vrea să ne spună că cei 13 bărbaţi sunt doar nişte bărbaţi şi acest detaliu reprezintă un lucru mult mai puternic”, a explicat Mario Taddei, inventator milanez şi expert în opera lui Da Vinci.

Citeşte şi: O echipă de experţi aruncă bomba: Leonardo da Vinci nu a pictat niciodată legendara frescă dispărută „Bătălia de la Anghiari”

Leonardo da Vinci a prezis că sfârşitul lumii va veni pe 1 noiembrie 4006, potrivit unei cercetătoare de la Vatican. Sabrina Sforza Galitzia afirmă că dovezile care stau la baza acestei teorii s-ar afla în pictura murală “Cina cea de Taină”.