A murit jurnalistul Dan Teodorescu: „O inimă bună a încetat să mai bată”

A murit unul dintre cei mai iubiți și longevivi jurnaliști din România. Dan Teodorescu a fost un veteran al presei sportive ieșene cu mii de articole, relatări și emisiuni de radio și TV despre evenimentele sportive din capitala Moldovei.

30 apr. 2023, 16:55
A murit jurnalistul Dan Teodorescu: „O inimă bună a încetat să mai bată”

A murit Dan Teodorescu, este iar doliu în presa din România. În ultimii ani s-a implicat în diferite proiecte culturale. Dan Teodorescu a coordonat și participat la prestigioase acțiuni cultural-sportive din Germania, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina sau în România în orașe, precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Galați, Ploiești, Bacău, Vaslui și Iași. În ultimii 7 ani, Dan Teodorescu a editat 32 de cărţi în 34 de volume, în care a prezentat activitatea sportiva și culturală din Iași.

Durere fără margini după ce doi tineri soți români au murit într-un cumplit accident în Italia. O fetiță a rămas orfană. „Drum lin spre îngeri”
„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet nobil s-a înălțat la cer pentru a se odihni în brațele lui Dumnezeu!”, a fost anunțul decesului acestuia.Dan Teodorescu s-a născut la Iași, pe 19 aprilie 1950. Absolvent al Liceului nr.1 Mihail Sadoveanu Iasi, astăzi, Colegiul Național, promoția 1969, absolvent al Facultății de Construcții Iași, din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” Iași, astăzi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, promoția 1974. Până în anul 2012 când s-a pensionat, a activat ca inginer constructor- șef puncte de lucru, șef de lot, inginer șef de șantier, șeful serviciului tehnic- producție, director de zonă, șef de proiecte la: DJDP Focșani, DJDP Iași, TC IND Iași, astăzi, SC MoldoconstructSA Iași, SC Nova Construct SA Iași, SC DIMI SRL Iași.

Accidente în lanț în minivacanța de 1 Mai! Un tir a luat foc, două persoane au murit și alte trei au fost rănite
A activat, de asemenea, în paralel ca redactor în departamentele sport și cultură la mai multe reviste. A colaborat la emisiunile sportive și de cultură la T.V. R Publică articole sportive, de cultura, fotografie artistică și de reportaj, în presa din străinătate, a publicat volume de poezii, proză scurtă, interviuri cu personalități culturale și sportive, etc.

Organizator, moderator și regizor de spectacole cultural-artistice. Președinte Liga Scriitorilor Români-Filiala Iași-Nord Est, Membrul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Vicepreședinte Filiala Iași, Membru Asociația Presei Sportive din România, Membru Senior al Asociației Literare „Păstorel” Iași, Membru fondator al noului cenaclu „George Topirceanu” Clubul CFR Iași, Membru al Societății pentru Cultură si Literatură Română Bucovina, Membru Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Iași, Membru al Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, Montreal-Canada, Membru fondator al Comitetului de Inițiativă pentru Înființarea Complexului Muzeal al Locomotivelor la Iași, Redactor-Șef, Editor al publicației de sport și cultură „SPORT FAN CLUB”, Consultant științific la publicația „Rezervistul”, editată la Cercul Militar Iași, Redactor-șef la Agenția de Presă „Așii Români” și ziarul”Vocea Ta” Nurnberg- Germania, Senior-Editor la ziarul MIORIȚA USA, Sacramento-California-SUA și la Centrul Cultural Româno-German „Dumitru Dorin Prunariu”, Nurnberg, Rdactor la Meiianul Iaşi-Vaslui-Bacău, Redactor la revista „Booklook”, Redactor, Editor-senior la Revista „Nord-Est Cultural”.