A murit la 20 de minute după vaccinul cu AstraZeneca. Se aşteaptă autopsia

Ministerul grec al Sănătăţii dispune o autopsie, după moartea unei femei vaccinate cu vaccinul anticovid-19 AstraZeneca-Oxford, găsită inconştientă pe o bancă, într-un parc, la periferia Atenei, la 20 minute după vaccinare

31 mart. 2021, 15:00
A murit la 20 de minute după vaccinul cu AstraZeneca. Se aşteaptă autopsia

Ministerul grec al Sănătăţii a ordonat o autopsie în urma morţii unei femei, în vârstă de 63 de ani, după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZenca-Oxford, vizat de suspiciuni grave în urma formării unor cheaguri de sânge, declară miercuri o sursă ministerială pentru AFP.

Autopsia urmează să stabilească dacă există o legătură între vaccinare şi moartea femeii, precizează sursa ctată.

Femeia – care a fost vaccinată marţi după-amiaza, la un dispensar din Ilion, la perferia de vest a Atenei, a fost găsită inconştientă 20 de minute mai târziu, pe bancă, într-un parc vecin, scrie presa greacă.

Ea a fost transferată la dispensar, unde s-a constat decesul. Presa greacă scrie că femeia suferea de diabet şi alte boli cronice.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford este vizat de restricţii în anumite ţări. Grecia nu a suspendat niciodată vaccinarea cu vaccinul laboratorului farmaceutic suedezo-britanic.

Însă Atena autorizează administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford doar persoanelor în vârstă de până în 65 de ani.

Aproape toate cazurile de tromboză vizează femei tinere sau de vârstă mijlocie. Suedia, Finlanda, Islanda, Franţa şi Canada au suspendat vaccinarea cu acest vaccin împotriva covid-19 a persoanelor mai tinere.

S-a descoperit de ce apar cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca. Explicaţiile oamenilor de ştiinţă
Spania propune vaccinarea cu AstraZeneca a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani care lucrează în domenii esenţiale

Autorităţile sanitare spaniole au propus vaccinarea anti-Covid cu serul AstraZeneca a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani care lucrează în domenii esenţiale, relatează TVE.

Comisia de Sănătate Publică a propus eliminarea limitei de 65 de ani pentru vaccinarea împotriva Covid-19 cu serul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca în cazul lucrătorilor esenţiali activi, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Organismul din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii a convenit marţi să aloce vaccinul Janssen (Johnson & Johnson) persoanelor vârstnice, împreună cu cele dezvoltate de Pfizer şi Moderna.

Primele doze din vaccinul Janssen urmează să ajungă în ţară la finalul lunii aprilie. Acest vaccin este administrat într-o singură doză, iar asta ar putea accelera campania de imunizare, facilitând vaccinarea persoanelor cu probleme de mobilitate.

Spania a înregistrat marţi 4.994 de noi cazuri de Covid-19 şi 106 decese asociate. De la începutul pandemiei, aici au fost confirmate 3,27 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 75.305 decese asociate.