A murit la 40 de ani după ce a fost înţepat de o viespe. S-a întocmit dosar pentru „ucidere din culpă”

Un angajat de la o firmă de deratizare din Gura Humorului a murit înțepat de o viespe. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 04:36
A murit la 40 de ani după ce a fost înţepat de o viespe. S-a întocmit dosar pentru „ucidere din culpă”

La data de 31 august 2020, pe la ora 11.10, polițiștii din Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către SAJ Gura Humorului cu privire la faptul că o persoană a decedat la o locuință de pe raza comunei Mănăstirea Humorului, anunţă Ziarul de Suceava.

În urma verificărilor făcute de agenți s-a constatat că la 31 august a.c., Dumitru L. (40 ani), din municipiul Suceava, angajat al firmei SC DNord SRL, s-a prezentat la locuința unei femei din comuna Mănăstirea Humorului, ca urmării a solicitării acesteia pentru a presta un serviciu de dezinsecție, respectiv deratizarea unor cuiburi de viespi.

 

Bărbatul a fost însoțit de o femeie care are grijă de locuința respectivă, proprietara fiind plecată din localitate, aceasta menționând că Dumitru L. a luat din mațină o mască și o pompă de stropit și s-a deplasat în spate locuinței, unde se aflau respectivele cuiburi.

Apelanta a relatat că bărbatul, în timp ce desfășura această activitate a fost înțepat de o viespe, iar după câteva momente s-a prăbușit la pământ, motiv pentru care a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj al ambulanței.

Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, fiind constatat ulterior decesul.

În cauză a fost sesizat ITM Suceava și DSP Suceava. Cadavrul se află depus la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, sens în care se solicită informarea Serviciului de Medicină Legală Suceava cu privire la efectuarea necropsiei cadavrului.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.