A murit la nuntă, în horă. Detalii cutremurătoare despre drama unei îndrăgite cântăreţe de muzică populară

Isidor si Ecaterina Dabija, parintii artistei Anisoara Dabija, s-au stins din viata la aceeasi varsta, 58 ani.

04 ian. 2023, 09:32

Anisoara Dabija, artista de muzica populara din Republica Moldova, isi plange parintii care au plecat la ceruri mult prea devreme. Amandoi aveau doar 58 ani si s-au stins la patru ani distanta. Tatal, de cancer la pancreas, iar mama si-a gasit sfarsitul la o nunta, in timp ce era in hora.

Isidor si Ecaterina Dabija, parintii artistei Anisoara Dabija, s-au stins din viata la aceeasi varsta, 58 ani. Au trecut 14, si respectiv 10 ani de cand nu-i mai are iar casa parinteasca a ramas goala. Alaturi de sora ei, Anisoara Dabija merge ori de cate ori poate in satul in care au crescut, si sa le aprinda o lumanare celor doi parinti. Artista a mers alaturi de echipa emisiunii „Asfalt de Moldova – Revenirea acasa”, de la Jurnal tv, in locul in care pastreaza cele mai frumoase amintiri, scrie starpopular.ro

Ce a postat tânăra mamă înainte de a muri. Ultimul mesaj lăsat de Nicoleta Pârvu
„Cel mai mare regret este ca poate n-am reusit mai mult sa le spun parintilor cat de mult ii iubesc, cat de mult au insemnat pentru mine. Am avut niste parinti foarte buni, cand vorbea tata despre noi n-o facea fara lacrimi, atat de tare ne iubea. Cand am ajuns mari am inteles ca noi eram comoara lor, buni, rai, obraznici, tare mult ne iubea tata. Nu mai vorbesc de blandetea mamei si frumusetea ei. Mereu ne-au oferit tot ce ne-am dorit, haine noi, am avut cele mai frumoase jucarii, aveam una dintre cele mai frumoase case din sat”, a marturisit Anisoara Dabija.

Doliu imens în muzica populară. Artistul va fi înmormântat lângă Petrică Mîţu Stoian: „Ne părăseşti şi tu!”
Cu o luna inainte sa se stinga din viata, tatal Anisoarei s-a simtit rau. Nu s-a plans niciodata de nimic, spun cele doua fiice Dabija. „El nu spunea niciodata ca-l doare ceva, niciodata nu l-am auzit vaitandu-se. Nu stim care a fost motivul mortii, probabil cancer la pancreas. Dar foarte repede s-a stins.”, au marturisit surorile Dabija.

Patru ani mai tarziu s-a stins din viata si mama artistei, la o nunta, acolo unde mersese alaturi de fiul ei. Anisoara Dabija nu a putut fi prezenta din cauza unei interventii la corzile vocale.

„A mers la nunta, a stat la masa, si cand sa iasa la primul dans, la o sarba, a facut doi pasi si…  Eu nu eram ca fusesem operata pe corzile vocale, nu aveam voie nici sa vorbesc, dar regret foarte mult ca nu m-am dus. Fratele ii spusese sa mearga sa danseze si ea i-a zis: hai, ca de cand a murit taticul n-am mai dansat. A facut cativa pasi in hora si a facut infarct. Pana am ajuns si eu, nu mai avea mititica suflare.”, a marturisit Anisoara Dabija.

Mama artistei a fost cadru didactic si, in ultimii ani de viata, Anisoara o rugase sa se pensioneze astfel incat sa o ajute in cresterea celor doi baieti. Ecaterina Dabija nu a putut renunta niciodata la elevii pe care ii iubea ca pe proprii ei copii, mai scrie starpopular.ro.