A murit Nicolae Zamfir, zis Ţîcă, antrenorul care l-a lansat pe Gică Popescu. Mesajul emoţionant al „Baciului”

Nicolae Zamfir, fost antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, s-a stins din viaţă miercuri, la vârsta de 78 de ani. Cel poreclit Ţîcă este omul care l-a descoperit pe Gică Popescu.

14 sept. 2022, 21:37
A murit Nicolae Zamfir, zis Ţîcă, antrenorul care l-a lansat pe Gică Popescu. Mesajul emoţionant al „Baciului”
A murit Nicolae Zamfir, zis Ţîcă, antrenorul care l-a lansat pe Gică Popescu. Mesajul emoţionant al "Baciului"

A murit Nicolae Zamfir, zis Ţîcă, antrenorul care l-a lansat pe Gică Popescu. A fost antrenorul echipelor de tineret ale Universităţii Craiova în perioada 1980 – 1986, el fiind omul care l-a descoperit pe Gică Popescu. După 1990 a antrenat în Bulgaria, la Drobeta Turnu Severin, la Craiova, Rm Vâlcea şi în Japonia.

Campionul olimpic Gheorghe Berceanu, supranumit „Hercule al României”, a murit după un infarct

„Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marile performanţe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renaşterii Universităţii Craiova în iarna lui 2013, punându-şi priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova şi Universitatea Craiova. Condoleanţe familiei îndurerate!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a celor de la FC U Craiova 1948.

Doliu în sportul românesc. Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit în somn chiar în ziua în care împlinea 18 ani

Gică Popescu a postat şi el un mesaj pe Facebook după decesul lui Nicolae Zamfir. „A plecat dintre noi un om extrem de drag mie, care mi-a fost alături peste 40 de ani. Este antrenorul care m-a crescut, naşul meu de cununie şi o persoană cu adevărat specială în viaţa mea. Mi-e greu să vorbesc despre Ţîcă Zamfir la trecut şi o să-mi fie şi mai greu să mă obişnuiesc cu gândul că nu mai e aici. Rămas bun, Nea Ţîcă, vei rămâne mereu în inima mea”, a scris Gică Popescu.