A murit preotul sibian Ioan Ică senior. Avea 89 de ani şi fusese infectat cu SARS COV 2

Preotul Ioan Ică senior a fost unul dintre cei mai importanţi dogmatişti ai Bisericii Ortodoxe Române. În vârstă de 89 de ani, acesta se infectase cu SARS COV 2.

14 apr. 2021, 09:31
A murit preotul sibian Ioan Ică senior. Avea 89 de ani şi fusese infectat cu SARS COV 2
Preotul sibian Ioan Ică senior. Sursa FOTO: oradesibiu.ro

A murit preotul sibian Ioan Ică senior. „Parintele a fost un mare dogmatist, in traditia lui Dumitru Staniloae si Isidor Todoran. Potrivit experientei mele in acest domeniu, a fost unul dintre cei mai importanti ecumenisti al Bisericii noastre, mai ales in contextul dialogului ecumenic cu Bisericile Luterane.

Intre colegii de generatie profilati si pe teologie ecumenica s-a distins nu doar printr-o buna cunoastere a pozitiei ortodoxe intr-o problema aflata in discutie, ci si prin aprofundarea invataturii de credinta a partenerilor de dialog. In felul acesta a contribuit hotarator la cristalizarea unor puncte de convergenta dintre invatatura de credinta a Bisericii noastre si cele ale altor confesiuni crestine„, a anuntat preotul profesor Dorin Zosim Oancea, potrivit ziare.com

Citeste si Preotul Francisc Doboș s-a vaccinat anti-COVID. ”Marea nesimțire și marea moleșeală”

Părintele va fi înmormântat pe 14 aprilie, în Cimitirul Muncipal Vechi din Sibiu.

A murit preotul sibian Ioan Ică senior. Părintele, colaborator al fostei securităţi

Potrivit unui raport C.N.S.A.S. din anul 2010, preotul profesor universitar Ioan Ica senior fusese recrutat in anul 1975 in calitate de colaborator al Securitatii, semnand un angajament in acest sens, sub numele conspirativ „Lucian Popescu””. Decizia C.N.S.A.S. a fost confirmata de Curtea de Apel Bucuresti prin sentinta civila nr. 6410 din 2.11.2011.

Nota de constatare a relevat ca acesta a fost racloat de fosta Securitate „pentru supravegherea informativa a cetatenilor straini care viziteaza Institutul Teologic Ortodox si Mitropolia Ortodoxa din Sibiu” si a semnat un angajament sub numele conspirativ „Lucian Popescu”, din care reiese ca a acceptat colaborarea in secret cu organe ale Securitatii Statului in directia informarii asupra unor aspecte sau fenomene negative, ce interesau aceasta structura a statului, mai arată sursa citată.

Citeste si Preot sucevean, la căpătâiul bolnavilor de Covid din spital: „Patru genţi port în mașină – geantă Covid, geanta non-Covid pentru cronici, pentru maternitate și pentru ceilalți bolnavi”