A murit Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, văr primar al Regelui Mihai I

Alteţa Sa Regală Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, în vârstă de 78 de ani, a încetat din viaţă. Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I şi o prezenţă constantă în viaţa Familiei Regale române.

02 iun. 2021, 00:00
A murit Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, văr primar al Regelui Mihai I

Principele Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florenţa, fiu al Ducelui Aimone de Aosta şi al Principesei Irina a Greciei şi a Danemarcei.â

Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I şi o prezenţă constantă în viaţa Familiei Regale române.

„Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viaţă şi alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viaţă. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescenţă, la maturitate şi în viaţa profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana şi de Principesele Elena, Irina, Sofia şi Maria”, spune Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Principele Amedeo a vizitat de mai multe ori România

Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale, iar ultima sa şedere, la Bucureşti şi la Curtea de Argeş, alături de fiica sa, Principesa Mafalda, a fost în octombrie 2019, la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Custodele Coroanei şi Alteţele Lor Regale au transmis condoleanţe şi întreaga lor compasiune familiei îndoliate, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Romprest o lasă pe Clotilde Armand cu gunoiul la uşă, A SUSPENDAT salubrizarea Sectorului 1