A murit Prof. Univ. Dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie

Prof. Univ. Doctor Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 69 de ani. El era internat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

RomaniaTV.net
26 oct. 2018, 08:07
A murit Prof. Univ. Dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie

UPDATE: Medicul Marin Burlea a fost decorat post-mortem de către peşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Şeful statului a apreciat „excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui”. Reprezentanţii Societăţii Române de Pediatrie, dar şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au transmis mesaje de condoleanţe.

„Dumnezeu să te odihnească, tata! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a scris medicul Anamaria Ciubara, fiica profesorului.

Prof.dr. Marin Burlea s-a născut în comuna Vidra, județul Ilfov. A urmat cursurile Liceului „Mihai Eminescu” din Iași şi datorită admirației pe care i-a purtat-o unchiului său, chirurgul Alexandru Burlea, a ales să devină medic. În 19867 era admis la Facultatea de Medicină, specializarea Pediatrie.

A fost medic inspector cu ocrotirea mamei si copilului (OMCT) la Directia Sanitara a judetului Iasi, director al Spitalului de Copii Sf. Maria, Iasi şi Medic Sef ân Sectia Gastroenterologie a Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii Sf. Maria, Iasi. Din 1998 – Sef Clinica Pediatrie ai Gastroenterologie a Facultatii de Medicina Stomatologica; Sef Disciplina Pediatrie, iar din 1999 – Conferentiar la Disciplina de Pediatrie I, Facultatea de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi.

Din 2000 a devenit şef Catedra Medicala II, Facultatea de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi – Membru In Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi – Membru In Colegiul de Redactie al Revistei Medicina Stomatologica din 2001 – Presedinte al Comisiei de Imagine a Facultatii de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi.

Profesorul Marin Burlea a fost timp de 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași şi era şi președintele Societății Române de Pediatrie.