A murit Rareş Diaconu, elevul olimpic din judeţul Vaslui. Era bolnav de cancer

Rareș Diaconu, elevul olimpic din Vaslui bolnav de cancer, pentru care până şi românii din străinătate s-au mobilizat, ajutând cu bani pentru operaţie, a murit într-un spital din Austria. Acesta nu a dorit ca lumea să afle faptul că este bolnav şi se luptă cu cancerul, însă colegii nu au putut rămâne indiferenţi.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 19:00
A murit Rareş Diaconu, elevul olimpic din judeţul Vaslui. Era bolnav de cancer

Elevii au demarat o campanie de strângere fonduri, pentru a face rost de bani, o sumă foarte mare, care i-ar fi dat o şansă la supravieţuire. În ciuda tuturor eforturilor, Rareş a încetat din viaţă, într-un spital din Austria, unde se afla din luna martie. Trupul neînsuflețit al băiatului urmează să ajungă săptămâna aceasta acasă, urmând ca mai apoi să fie înmormântat în Negrești.

Citeşte şi: Condiţii de Evul Mediu în spitalele suport COVID din România. Pacienta: Cum oare este posibil să nu poţi face un duş

„Nu sunt nici vedetă, nici caz social, sunt un om iubit, care iubește la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toți cei care mă susțin depășește sentimentul de recunoștință sau de admirație… Simt că formăm o familie frumoasă și specială, care niciodată nu uită să zâmbească, să fie optimistă și curajoasă! Sunteți toți în gândul și în inima mea! Multă sănătate și fiți binecuvântați pentru tot binele făcut!”, era mesajul de mulţumire al lui Rareș, după valul de implicare al vasluienilor.

Colegii săi suferă enorm după aflarea veştii, iar directorul liceului unde învăţa băiatul nu a putut nici măcar să comenteze vestea, copleşit de emoţie

„Rareș s-a gândit foarte mult la colegii lui, ținea enorm la ei. Chiar dacă se simțea mai rău, nu lăsa să se vadă asta. Spunea mereu că e bine și arăta că e optimist. Ne întărea speranțele că va fi bine și parcă ne încuraja el pe noi. Părinții au vrut să-i menajeze pe copii și să se afle că Rareș nu mai e printre noi după ultima probă la BAC, dar între timp colegii au aflat. Nu ne vine să credem, cu toții speram că se va face bine, pentru că a luptat atâta timp și, cum vă spuneam, mereu ni se arăta optimist”, a declarat diriginta lui Rareș, citată de vremeanouă.ro.