A murit taragotistul Ioan Berci, la doar 54 de ani. Mesajul transmis de Vlăduţa Lupău

A murit taragotistul Ioan Berci, la doar 54 de ani. Bărbatul, născut în Groși, a fost unul dintre cei mai cunoscuți taragotiști din nord-vestul țării. Întreaga comunitate a CMST este alături de familia îndoliată, adresând sincere condoleanțe!

15 apr. 2021, 12:50
A murit taragotistul Ioan Berci, la doar 54 de ani. Mesajul transmis de Vlăduţa Lupău
Ioan Berci avea doar 54 de ani

A murit

taragotistul Ioan Berci. „Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…”să-ți fie țărâna ușoară”. Ne știam de-o „viață”, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…

Ai călcat pe „urmele” lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară…

Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste”, a scris Andreea Fărcașa, „Andrușca”, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicii populare. A murit marele taragotist Luca Novac

A murit taragotistul Ioan Berci

Cu durere în suflet și un regret profund, astăzi ne despărțim de cel care a fost Ioan Berci, un om de cultură, un muzician de excepție, un taragotist extraordinar, un profesor devotat, un bun creștin, un soț și tată exemplar. Atenția noastră se îndreaptă spre familia îndoliată, adresându-le sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște!”, a transmis Parohia Ortodoxă Mănăstireni.

Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!”, a notat Vlăduța Lupău.

Cine a fost Ioan Berci?

Profesorul Ioan Berci a fost un membru important al colectivului profesoral al CMST, contribuind prin activitatea sa şi deosebita calitate umană la formarea unor tineri oboişti care duc mai departe renumele şcolii. De numele său se leagă înfiinţarea clasei de taragot a CMST, care a dat deja ţării câteva nume deja consacrate, omagiind astfel moştenirea lăsată de mentorul şi consăteanul său, taragotistul Dumitru Fărcaş, potrivit Stiripesurse.ro.

În calitate de şef de catedră şi membru în consiliul de administraţie s-a implicat activ şi cu devotament în bunul mers al şcolii şi consolidarea continuă a renumelui colegiului. Pe scenă şi la catedră a fost mereu în căutarea frumosului autentic al folclorului, pe care l-a împărtăşit cu talent, măiestrie şi generozitate deopotrivă publicului drag din ţară şi străinătate, şi elevilor.

https://www.youtube.com/watch?v=FKMSW8ecqok