Emil Molcuţ, profesor la Universitatea Bucureşti, a murit. Doliu în lumea academică

Este doliu în lumea academică. Profesorul Emil Molcuţ a murit miercuri, 10 martie, la vârsta de 80 de ani. Acesta a publicat peste 30 de cărţi, monografii, materiale de studii, 24 de articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 40 de conferinţe interne.

10 mart. 2021, 17:53
Emil Molcuţ, profesor la Universitatea Bucureşti, a murit. Doliu în lumea academică
Emil Molcuţ, profesor la Universitatea Bucureşti, a murit

Emil Molcuţ, profesor la Universitatea Bucureşti, a murit miercuri, 10 martie. Acesta şi-a început activitatea didactică în anul 1961 ca preparator universitar, în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Emil Molcuţ, profesor la Universitatea Bucureşti, a murit

Profesorul Molcuţ a fost titular al Facultății de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” şi asociat în cadrul Catedrei de ştiinţe penale şi drept public al Facultății de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu”. Acesta a publicat peste 30 de cărţi, monografii, materiale de studii, 24 de articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 40 de conferinţe interne.

Citeşte şi Doliu în lumea sportului! Sorin Moraru a decedat la vârsta de 53 de ani. „Butelie” a făcut infarct

„Membrii Asociaţiei Magistraţilor din România, judecători şi procurori, deplâng moartea celui care a fost ilustrul nostru profesor dr Emil Molcuţ, titular timp de zeci de ani al Catedrei de Drept Roman din cadrul Universităţii Bucureşti.

Spirit cu adevărat enciclopedic, o personalitate ştiinţifică şi pedagogică, având o memorie fabuloasă şi un suflet de o rară sensibilitate, ne fascina prin modul în care trecea cu eleganţă de la principiile dreptului roman la filosofie şi la marea literatură romana şi universală.

Ne simţeam îmbogăţiţi sufleteşte după fiecare curs şi seminar al Domniei Sale căruia îi aducem acum un ultim omagiu cu respect şi recunoştinţă pentru frumoasele sentimente ce le-a zămislit în noi.

Fie ca Dumnezeu să-l odihnească în Lumina LUI, în pace şi să-i aibă sufletul în paza Sa”, se arată într-un mesaj de condoleanţe semnat de preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecător dr. Andreea Ciucă.

Citeşte şi Doliu în lumea muzicii populare. A murit marele taragotist Luca Novac