A murit un fotbalist din generaţia de aur a clubului Dinamo. Avea 59 de ani

Stere Sertov a fost campion cu Dinamo în 1981 și a participat cu nationala României la Campionatul Mondial de fotbal de tineret.

05 mai 2022, 22:09
A murit un fotbalist din generaţia de aur a clubului Dinamo. Avea 59 de ani

Doliu în lumea fotbalului românesc. Stere Sertov, fost jucător la Dinamo, a murit la vârsta de 59 de ani. El suferea de diabet și a decedat la Spitalul de Urgență Floreasca.

Stere Sertov a fost campion cu Dinamo în 1981 și a participat cu nationala României la Campionatul Mondial de fotbal de tineret U 20, din Australia, atunci când tricolorii au luat medalia de bronz.

Este doliu în lumea medicală. Dr. Ionel Moldovan a murit subit
Dupa retragerea din fotbal, Sertov a lucrat în Ministrul Afacerilor Interne ca polițist.

Stere Sertov a debutat în Divizia A la Steaua, în 1981, pe când avea 18 ani, într-un meci cu Progresul, câștigat de militari cu scorul de 1-0. El s-a remarcat ca atacant al generației „cangurilor”, medaliată cu bronz la Cupa Mondială U20 din Australia 1981. Sertov a jucat titular în toate partidele și a marcat un gol în partida Coreea de Sud (1-0).

Doliu în Formula 1. Unul dintre cei mai buni piloţi ai generaţiei sale A MURIT: „A fost mai bun decât mulţi care au câştigat campionatul mondial”
După încă un sezon la Steaua, Sertov a fost transferat la Dinamo, în ediția 1982/83, dar a jucat doar trei partide în Ștefan cel Mare, formație cu care și-a trecut însă în palmares titlul de campion al României. Sertov și-a încheiat cariera în 1990, la CFR Pașcani, în Divizia B. După ce s-a lăsat de fotbal, Stere Sertov a lucrat ca polițist judiciar.

Trupul neînsuflețit al fostului fotbalist va fi înmormântat vineri, 6 mai, la cimitirul Bellu – Militar.