A murit un mare muzician. Trupa lui are concert programat în România

Andy Anderson, fost baterist al grupului The Cure, a murit de cancer la vârsta de 68 de ani, potrivit Le Figaro.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 12:15

Muzicianul a participat la mai multe înregistrări de studio ale grupului de new wave din 1983 şi a colaborat în special cu Iggy Pop şi Peter Gabriel. 

El a fost toboşarul formaţiei The Cure la single-ul „The Lovecats”, apoi la albumul „The Tops”. The Cure vor cânta la Bucureşti în această vară, prima lor apariţie în România.

Andy Anderson a decedat, marţi, după o luptă cu cancerul, a anunţat, pe Twitter, Laurence Tolhurst, membru fondator al grupului. „Cu tristeţe vă anunţ decesul unui frate din The Cure”, a împărtăşit el. „Andy Anderson a fost un adevărat domn şi un muzician excelent, cu un sens al umorului dezvoltat pe care şi l-a păstrat până la final, dovadă a spiritului său minunat care va face această ultimă călătorie. Noi suntem norocoşi că am putut să-l cunoaştem”. 

Muzician de studio, Anderson s-a alăturat The Cure în 1983, în momentul în care Tolhurst a abandonat bateria pentru a cânta la clape. Atunci, formaţie se afla în plină sesiune de înregistrări pentru albumul „Japanese Whispers”.

Anderson a colaborat cu Robert Smith, solistul The Cure, şi cu Siouxsie Sioux (Siouxsie and the Banshees) la proiectul lor comun „The Glove”. De-a lungul carierei, Anderson a lucrat, între alţii, cu Iggy Pop, Peter Gabriel (Genesis) sau Glen Mattlock, basistul de la Sex Pistols.

Săptămâna trecută, Anderson şi-a anunţat boala pe pagina de Facebook. „Pentru mine, este vorba despre o nouă experienţă de viaţă (…) sunt pozitiv în ceea ce priveşte această situaţie”, declara el. 


loading...