A murit un mare om de cultură. Mesaj de condoleanţe de la preşedinte

Filosoful brazilian Olavo de Carvalho a murit. Olavo a fost un gigant în lupta pentru libertate și un far pentru milioane de brazilieni.

25 ian. 2022, 23:06
A murit un mare om de cultură. Mesaj de condoleanţe de la preşedinte

Filosoful brazilian Olavo de Carvalho a decedat, la vârsta de 74 de ani. Acesta era considerat drept guru al președintelui țării, Jair Bolsonaro.

A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă

Potrivit anunțului familiei, filosoful a decedat în noaptea de 24 ianuarie, într-un spital din Virginia. ”Adesea mă enerva, nu eram de acord cu ce scria, de cele mai multe ori, dar nu era niciodată plictisitor. Era prea de dreapta pentru gustul meu. Empatizam cu nesupunerea și efervescența sa, dincolo de ideologie. Era considerat drept guru al președintelui Bolsonaro. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis într-o postare scriitorul Alexandru Petria, care i-a anunțat decesul lui Olavo de Carvalho.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a adus un omagiu: ”Ne părăsește unul dintre cei mai mari gânditori din istoria țării noastre, filosoful și profesorul Olavo Luiz Pimentel de Carvalho.

Doliu uriaş în lumea muzicii din România. A murit fondatorul trupei Sfinx

Olavo a fost un gigant în lupta pentru libertate și un far pentru milioane de brazilieni. Exemplul și învățăturile lui ne vor marca pentru totdeauna”, a scris liderul țării pe Twitter.