A murit un simbol al CIO. 33 de ani a coordonat mişcarea olimpică

Mexicanul Mario Vazquez-Rana, fost membru marcant al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a decedat la vârsta de 82 de ani.

09 feb. 2015, 12:30

Mario Vazquez-Rana, om de afaceri şi patron media, a fost membru al Comitetului Executiv al CIO, dar şi şeful Organizaţiei Pan-Americane a Sporturilor (PASO) sau al Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC), în perioada 1979-2012.

Mario Vazquez-Rana şi-a dedicat o mare parte din viaţă sa sportului olimpic„, a spus preşedintele CIO, Thomas Bach, într-o declaraţie de presă citată de Agerpres.

A fost, timp de zeci de ani, cu mare angajament, preşedinte al PASO, până în ultimele sale clipe. Are un merit deosebit în mişcarea olimpică şi întotdeauna ne vom aminti de el ca de un mare lider olimpic. Drapelul olimpic de la sediul CIO de la Lausanne va fi coborât în bernă în onoarea sa„, a mai spus Thomas Bach.

Citeşte şi Hitoshi Sato, dublu campion olimpic la judo, a murit la 54 de ani

Mario Vazquez-Rana a fost un membru influent al CIO în vremea când preşedinţi ai forului olimpic au fost Juan Antonio Samaranch şi Jacques Rogge, iar fratele sau Olegario este şi el membru IOC.

Mario Vazquez-Rana, care a deţinut pentru scurt timp şi agenţia de ştiri UPI, a demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul CIO în 2012, în urma unor contre publice cu şeicul kuweitian Ahmad Al-Fahah Al-Sabah şi cu irlandezul Patrick Hickey, preşedintele Comitetelor Naţionale Olimpice din Europa.

Citeşte şi DOLIU în lumea sportului. A MURIT o CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LEGENDARĂ