A murit un tânăr politician din Germania. Avea 35 de ani

Parlamentarul german Philipp Missfelder a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 35 de ani din cauza unui embolism pulmonar.

14 iul. 2015, 14:12
A murit un tânăr politician din Germania. Avea 35 de ani

Politicianul de 35 de ani era considerat un posibil urmaş al Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

”Suntem supăraţi, şocaţi şi trişti… CDU şi-a pierdut unul dintre cei mai proeminenţi experţi în politică externă, iar eu mi-am pierdut un prieten”, “, a declarat Volker Kauder, liderul grupului parlamentar CDU din Parlamentul german.

Philipp Missfelder a intrat în CDU la numai 14 ani, iar în 2002 devenea preşedintele Organizaţiei de Tineret a CDU, cea mai mare organizaţie politică de tineret din Germania, cu peste 130.000 de membri. Mentorul său declarat este Helmut Kohl, fiind şi motivul pentru care Philipp s-a alăturat creştin-democraţilor germani în 1993.

Membru al Bundestagului german din 2005, Philipp Missfelder s-a remarcat rapid în comisiile de politică externă, devenind o voce activă a parteneriatului strategic cu Statele Unite. Membru al CDU, partidul de guvernământ condus de cancelarul Angela Merkel, Missfelder a devenit purtătorul de cuvânt pe politică externă al creştin-democraţilor în 2009. 

Decesul a survenit în urma unei embolii pulmonare, luni 13 iulie, în timp ce Missfelder se afla într-o vizită de familie, alături de soţia sa.