A murit unul dintre marii afacerişti ai României. Puţini oameni la funeraliile miliardarului din Iaşi

Omul de afaceri ieșean Florin Stegariu a fost înmormântat la mănăstirea Miclăușeni. Familia, prietenii, oameni de afaceri, angajați și cunoscuți și-au luat rămas bun de la Florin Stegariu. Omul de afaceri Florin Stegariu, în vârstă de 61 de ani, a decedat după o neobosită luptă cu boala și obstacolele pe care viața i le-a scos în față. Cu o experiență de 30 de ani în agricultură, doctorul Florin Stegariu era considerat cel mai mare fermier din zona Strunga, din Iași, fiind un reper pentru agricultorii începători, dar și pentru fermierii cu experiență.    

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 08:15
A murit unul dintre marii afacerişti ai României. Puţini oameni la funeraliile miliardarului din Iaşi

Florin Stegariu, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți fermieri din județul Iași, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de familia îndoliată, unul dintre fiii săi publicând un anunț privind decesul adminstratorului fermei Agrocom Strunga. Florin Stegariu împlinise 61 de ani. 

A murit unul dintre marii afacerişti ai României

Omul de afaceri ieșean Florin Stegariu a fost înmormântat la mănăstirea Miclăușeni. Familia, prietenii, oameni de afaceri, angajați și cunoscuți și-au luat rămas bun de la un om bun la suflet, de la unul dintre cei mai experimentați fermieri din Iași și un mentor desăvârșit. După o luptă de ani de zile cu boala și obstacolele pe care viața i le-a scos în față, doctorul Florin Stegariu, în vârstă de 61 de ani, a decedat. La anunțul decesului său, sâmbătă, 30 mai 2020, pe rețelele de socializare mii de persoane au postat mesaje de încurajare pentru familia îndoliată și condoleanțe, acesta fiind apreciat atât ca om, cât și ca antreprenor.

Familia, prietenii, oameni de afaceri, angajați și cunoscuți și-au luat rămas bun de la omul de afaceri Florin Stegariu

La înmormântarea ce a avut loc la mănăstirea Miclăușeni, începând cu ora 16:00, au participat familia, soția și cei doi copii, care de mai mulți ani au preluat frâiele afacerii familiei și au dezvoltat-o, dar și prietenii, oameni de afaceri, angajați și cunoscuți. Rând pe rând, aceștia și-au luat rămas bun de la omul de afaceri ieșean Florin Stegariu, participând la priveghiul organizat de familie începând cu ora 12:00, tot la mănăstirea Miclăușeni. După înmormântare a fost organizat un praznic în restaurantul Castelului Sturdza, de la mănăstirea Miclăușeni. 

Fermierul Florin Stegariu, cel mai mare agricultor din zona Strunga, administra afaceri din domeniul agricol de mai bine de 30 de ani. Acesta era fondator al societății agricole Agrocom Strunga, fiind toată viața fermier. Înainte de 1989 a fost șef de fermă la fostul IAS Strunga. După Revoluție, omul de afaceri ieșean a ajuns director și, în 2001, la privatizarea IAS-ului, l-a preluat. De-a lungul timpului și-a dezvoltat afacerea în domeniul agricol, administrând în prezent o suprafață de 3.000 de hectare de teren agricol. Omul de afaceri ieșeni a înființat o fabrică de procesare a laptelui cu 300 de taurine, care produceau zilnic 1.500 de litri de lapte. Doctorul Florin Stegariu deținea și o livadă de meri pe opt hectare, livadă ce fusese înființată în 2012, cu genetică importată din Olanda, plantată cu o densitate de 2.500 de pomi pe hectar și dotată cu instalație de fertirigare prin picurare.

Omul de afaceri ieșean Florin Stegariu a apărut în repetate rânduri în cotidianul Bună Ziua Iași, unde oferea sfaturi din experiența sa de fermier din Iași. Fermierul avea aproximativ 60 de angajați, spații de stocare de tip magazii, cu volumul total de 8.000 de tone, și un parc de utilaje estimat la un milion de euro. Cifra de afaceri a Agrocom Strunga SA în 2016 a fost de 11.656.315 lei, iar profitul de 2.631.929 de lei.

Una dintre companiile de succes ale omului de afaceri ieșean Florin Stegariu înregistrează profit din cultivarea rapiței

În anul 2018, omul de afaceri declara pentru cotidianul Bună Ziua Iași faptul că există o cerere foarte mare la producția de rapiță și oferea sfaturi utile pentru cei care voiau să investească într-o astfel de cultură. „Nu există producție câtă cerere este pe piață. Eu cultiv de cinci ani rapiță. Este singura plantă care are chemare mare și nu putem produce cât se caută la nivel mondial. Toată producția merge la export. Dacă produci două tone pe hectar, acoperi cheltuielile. De la două tone în sus ești pe profit, susținea omul de afaceri Florin Stegariu.