A murit unul dintre marii muzicieni ai lumii. Dick Dale, răpus de o insuficienţă cardiacă

Dick Dale avea 81 de ani și a murit din cauza unei insuficiențe cardiace cauzată cel mai probabil de vârsta înaintată. Anunțul trist a fost făcut de chitaristul din trupa sa, pe contul de socializare.

18 mart. 2019, 21:14
A murit unul dintre marii muzicieni ai lumii. Dick Dale, răpus de o insuficienţă cardiacă

Dick Dale, o legendă a genului surf guitar, și autorul unei celebre piese folosite în filmul Pulp Fiction, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Dick Dale, care s-a stins astăzi din viață, a debuntat în anul 1958 și a lansat 11 albume. Artistul s-a retras din muzică în anul 1970, iar zece ani mai târziu, a început să cânte din nou în diverse localuri din Londra. Potrivit The New York Times, muzicianul a murit într-un spital din California de Sud. Cauza exactă a decesului nu este anunţată. Dick Dale este considerat ca fiind unul dintre pionierii stilului de muzică rock surf. El a fost numit „regele surf guitar”, informează noi.md. Stilul lui Dale a influențat mulți alți chitarişti, printre care Jimi Hendrix și Eddie van Halen, din acest motiv fiind supranumit „Părintele Heavy Metal-ului”.

Dick Dale a declarat că îşi dorea ”să moară pe scenă, într-o explozie a părţilor corpului”, însă a mărturisit şi că avea nevoie de 3.000 de dolari pe lună pentru a achita cheltuielile medicale care nu erau acoperite de asigurarea medicală, artistul luptându-se vreme îndelungată cu cancerul, diabetul şi probleme ale spatelui. Muzicianul a subliniat totodată că voia să îi inspire pe toţi cei care treceau prin clipe grele, conformpublika.md.

În cariera sa muzicală, care a durat de la începutul anilor 1960, Dick Dale a lansat 11 albume de studio. Cea mai faimoasă compoziție a lui Dick Dale – „Misirlou”, şi a răsunat în tirurile filmului lui Quentin Tarantino „Pulp Fiction”.