A murit veteranul de război Emil Veţeleanu. Avea 101 ani

Veteranul de război Emil Veţeleanu a murit la 1o1 ani. Acesta era ultimul supraviețuitor român al bătăliei de la Cotul Donului, din Al Doilea Război Mondial, bătălie în care au murit aproximativ 150.000 de militari români.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 16:02
A murit veteranul de război Emil Veţeleanu. Avea 101 ani

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat că Emil Veţeleanu a murit. 

„Eroi au fost, eroi sunt încă! Astăzi, am primit vestea tristă că un om bun și puternic, care și-a pus viața în primejdie pentru țară, a plecat la ceruri. S-a așezat între eroii noștri din ceruri, eroi care au contribuit la ceea ce este astăzi țara, pe pământul strămoșesc. Îi voi purta recunoștință veșnică și îl rog pe Bunul Dumnezeu sa îl odihnească în pace pe veteranul de război, Emil Vețeleanu. Transmit condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis miercuri președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Emil Vețeleanu a participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. În 2019 au făcut turul rețelelor de socializare imagini care i-au revoltat pe internauți: la festivitățile de Ziua Națională, veteranul de război a fost ignorat total de autorități.

„Din război îmi amintesc multe. Îmi amintesc de foștii camarazi. Am rămas impresionat de gerul din Rusia, unul cumplit. Am văzut multe, am văzut oameni murind. Am văzut cum se bombardau gările cu oameni în ele. Acum nu mai este obligatorie armata. Nu e bine. Era sfântă armata, îi disciplina pe tineri. Fără armată nu e bine. Cât era să stai acolo un an de zile…”, a spus Emil Vețeleanu într-un interviu.

Își dorea ca România să trăiască măcar zece ani ca regat.

„Ce-mi doresc eu la 100 de ani, ce-i doresc României? Să mai stea măcar zece ani în Regat. E mare diferența… Din păcate acum nu mai sunt oameni de stat ca atunci. Nu mai avem un Titulescu sau Brătianu. Acum se fac studiile la particulari, pe bani”, a mai spus Emil Vețeleanu.