A nins la munte! Salvamontiştii le recomandă turiştilor să aibă echipament adecvat şi să meargă doar pe trasee marcate

Salvamont face o serie de recomandări turiștilor care vor să-şi petreacă weekendul la munte, în condiţiile în care, la altitudini de peste 1500 m, s-a depus deja zăpada.

20 nov. 2021, 00:15
A nins la munte! Salvamontiştii le recomandă turiştilor să aibă echipament adecvat şi să meargă doar pe trasee marcate

A nins la munte, iar cei care vor să-şi petreacă weekendul la altitudini înalte trebuie să respecte câteva recomandări pentru a evita accidentele! Salvamont le recomandă turiștilor care intenţionează să meargă la munte să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum, să se deplaseze doar pe trasee montane marcate și să îmbrace echipament adecvat sezonului.

Pentru parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 m, salvatorii recomandă folosirea unui echipament alcătuit din:

–  o geacă împotriva vântului și un polar

–  lanternă frontală și baterii de rezervă

–  hartă + busolă

– briceag multifuncțional

– spray pe bază de piper

– baterie externă pentru telefon

–  folie de supraviețuire

–  provizii de hrană

– o sticlă de apă și un baton energizant

– aplicatia Apel 112 instalată pe telefon (STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale)

– aplicatia #SALVAMONT instalată pe telefon (Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont).

Citeste si Prognoza meteo de Sărbători. Posibilă răcire a vremii şi precipitaţii, ninsori la munte la început de decembrie. Perioade de ger puternic în ianuarie şi februarie

Avertisment Salvamont: Nu folosiți sisteme GPS dedicate autovehiculelor în afara drumurilor asfaltate! De asemenea, pe traseele montane nu folosiţi nici platforme precum Google Maps, Waze, Apple Maps, etc! Folosiți softuri de orientate dedicate pentru trasee turistice, precum aplicația “Munții Noștri”.