Motivul pentru care NU este bine să stai pe telefon atunci când este la încărcat. Greşeala pe care o facem zilnic poate duce la scurtarea duratei de viaţă a device-ului

Un gest aparent inofensiv, pe care cu siguranţă toţi îl facem zilnic, poate avea consecinţe nedorite asupra device-ului.

13 nov. 2021, 21:14
Motivul pentru care NU este bine să stai pe telefon atunci când este la încărcat. Greşeala pe care o facem zilnic poate duce la scurtarea duratei de viaţă a device-ului

NU este bine să stai pe telefon când este la încărcat. Probabil că nu ţi-ai pus prea des problema asta, dar adevărul este că statul pe telefon atunci când acesta este la încărcat îi scurtează semnificativ durata de viaţă.

Atunci când folosești device-ul în timp ce stă la încărcat acesta se supraîncălzeşte destul de rapid. Asta în cazul în care te joci pe el sau îi ceri să execute task-uri complexe, informează site-ul flip.ro. Dacă ai nevoie de dispozitiv doar ca să răspunzi la un mesaj, să verifici mailul sau Facebookul, nu e cazul să-ți faci griji. Device-ul va fi în perfectă siguranță atâta timp cât nu va avea de începlinit prea multe comenzi.

NU este bine să stai pe telefon când este la încărcat

Reţine că telefonul se va supraîncălzi şi mai intens în cazul în care încărcătorul pe care-l foloseşti nu este original. În această situație, sepciliştii în IT recmandă să lași dispozitivul să-și încheie ciclul de încărcare fără să-l soliciți.

O idee neinspirată este şi aceea de a folosi căşti atunci când telefonul este la încărcat. Pericolul este cu atât mai mare cu cât încărcătorul este mai uzat sau dacă acesta nu este original.

Citeste si Bogaţii lumii investesc în nemurire. Jeff Bezos şi alţi miliardari au fost atraşi să bage bani în „repararea” corpurilor prin genetică

Riscurile, în acest caz, vizează nu doar device-ul, dar şi sănătatea ta. De-a lungul timpului, au fost raportate anumite accidente care au implicat aprinderea dispozitivelor sau chiar electrocutarea, ceea ce i-a determinat pe producătorii de telefoane mobile să nu susțină ideea folosirii concomitente a încărcătoarelor și a căștilor.

Decuplează cablul de alimentare la 80% nivel de încărcare

Specialiştii îţi recomandă, de asemenea, să eviţi să-ți încarci telefonul de la o baterie externă cât timp dispozitivul este expus la soare. În acest caz, supraîncălzirea dispozitivului este inevitabilă, ceea ce ar putea afecta serios capacitatea de funcționare a dispozitivului.

Așadar, cel mai bun lucru pe care-l poţi face atunci când îl pui la încărcat este să nu îl soliciţi deloc, până ajunge la 80%. La acest nivel de încărcare îi poţi scoate cablul de alimentare. Acest lucru va permite bateriei să funcționeze optim, iar durata de viață a telefonului se va prelungi.

Citeste si Românii au tulburări de anxietate dacă rămân fără baterie la telefon. Ce arată datele celui mai nou studiu!