A rămas fără ajutorul de la stat din cauza unei greşeli a primăriei VIDEO

O mamă din Arad nu a mai primit indemnizaţia pentru creşterea copilului de 3.400 de lei şi asta din cauza unei presupuse datorii de doar 5 lei. Femeia figura ca fiind datoare la direcţia de taxe şi impozite.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 18:29
A rămas fără ajutorul de la stat din cauza unei greşeli a primăriei VIDEO

„Aşa am umblat şi ieri, aşa umblu din luna octombrie. Deja este a cincea, a şasea oară când vin pentru aceşti bani. Alte mămici vin şi plătesc acei 7,5 lei speriate că nu mai primesc indemnizaţia. Eu am zis ca m-am săturat să accept felul lor de a ne trata”, spune revoltată Alina Marcea.

Alina Marcea este de profesie economist şi beneficia lunar de 3.400 de lei. Zilele trecute, însă, a primit acasă o înştiinţare că plata a fost suspendată pentru că ar avea o datorie către municipalitate. De-atunci se tot plimbă pe holurile instituţiei.

„Primesc acasă prin poştă decizia privind suspendarea acordării de indemnizaţie a copilului şi a alocaţiei… ceea ce mi se pare inuman să te atingi tu de banii unui copil”, mai spune arădeanca.

Femeia spune că a depus cererea la Direcţia Fiscală a Primăriei Arad în termenul legal, dar a durat 45 de zile procesarea. Astfel, între timp a intrat în baza de date a datornicilor.

„Este incompetenţa autorităţilor locale în a gestiona informaţiile şi banii primiţi de la contribuabili”, spune o altă mămică.

Reprezentanţii primăriei spun că situaţia este regretabilă şi că vor încerca să îndrepte greşeala. „Vom verifica în ce situaţie s-a ajuns ca să figureze această sumă în debit la dumneaei, iar în primă fază solicitările Ministerului Muncii nu a făcut diferenţieri între persoanele care au datorii semnificative şi sume mărunte”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Arad.

Plata ajutorului social a fost suspendată pentru alţi 366 de beneficiari, din cei 3.500 din judeţ.