A ratat transferul dintr-un MOTIV ŞOCANT. „Antrenorul a venit cu şampanie şi două femei pe bancă. A ajuns la spital în comă alcoolică!”

Dezvăluire incredibilă a lui Roberto Ayza (38 de ani), brazilianul care a jucat 350 de meciuri și a marcat 68 de goluri în primele două ligi din România între 2007 și 2019. Devenit între timp cetăţean român, acesta a ratat transferul la o echipă din Ucraina dintr-un motiv halucinant!

14 oct. 2020, 12:27
A ratat transferul dintr-un MOTIV ŞOCANT. „Antrenorul a venit cu şampanie şi două femei pe bancă. A ajuns la spital în comă alcoolică!”

Roberto Ayza a fost desemnat în 2010 cel mai bun jucător din Liga 2. Brazilianul de la CS Mioveni a primit o ofertă de a da probe la clubul ucrainean de primă ligă Volyn Luțk, unde jucau Cornel Buta și Maicon, fostul atacant de la FCSB.

Povestea ŞOCANTĂ a unui fost fotbalist de la Steaua. Trăieşte pe stradă după ce a pierdut tot: „Băutura mi-a distrus viaţa!”

„Am avut o șansă de a merge în străinătate. Eram la Mioveni, după primul sezon. Impresarul Traian Gherghișan mi-a zis: „Vorbește cu primarul (n.r. – primarul Ion Georgescu, omul care controlează clubul din Mioveni) că plecăm în Ucraina, la Volyn Luțk!”. Primarul n-a vrut inițial, dar mi-a dat o hârtie pentru 10 zile să dau probe. Am ajuns acolo la antrenamente, m-am antrenat cu antrenorul secund. Ei au avut o deplasare, iar după week-end urma să mă vadă antrenorul principal. El trebuia să decidă dacă rămân sau nu, președintele clubului mă plăcea. Am mers cu autocarul la antrenamentul de luni, a dat drumul secundul la antrenament, iar la un moment apare antrenorul principal (n.r. – Vitali Kvarțianîi) cu o sticlă de șampanie în mână… Desfăcută! Avea două pahare în mână și venise și cu două fete după el. S-a pus pe bancă în timpul antrenamentului și bea cu fetele. Era ciupit. N-a stat mult și a plecat”, a povestit Roberto Ayza la GSP live.

„A doua zi, mi-a spus impresarul că a intrat în comă alcoolică și că e internat la spital. Am zis: „Păi și ce facem?”. „Păi așteptăm să iasă”. Aștept o zi, două, trei, nimic. Primarul de la Mioveni mă tot suna să mă întorc că are nevoie de mine. A zis că îmi mărește salariul. „Ce faci, hai acasă!”. „Stați că trebuie să iasă antrenorul din comă”. Aveau meci cu Șahtior Donețk în weekend, era Lucescu la Donețk. Am decis să mă întorc acasă. Am plecat și omul s-a trezit a doua zi. A stat pe bancă cu Șahtior și au făcut egal, 1-1″, a mai spus Roberto Ayza.

A fost campion cu Dinamo şi Rapid, dar acum munceşte pe şantier în Anglia. „Am pierdut tot după divorţ

Vitali Kvarțianîi (67 de ani) este un antrenor ucrainean care și-a petrecut mare parte din carieră la Volyn Luțk. A mai antrenat la Krivbas Krivoi Rog și Metalurg Zaporoje. În carieră a lucrat cu românii Florentin Matei, Eric Bicfalvi, Silviu Izvoranu, Sorin Paraschiv, Constantin Schumacher, Adrian Neaga, Nana Falemi.