A șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns în România. Unde vor fi împărțite dozele

Alte 180.000 de doze de vaccin COVID ajung astăzi și mâine în România. În această dimineață, în jurul orei 08:00 la București a ajuns prima parte a transportului, respectiv 92.000 de doze.

25 ian. 2021, 09:46
A șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns în România. Unde vor fi împărțite dozele

A șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns în România. Cele 180.000 de doze vor fi aduse în două ture, prima de 92.000 de doze a ajuns deja în România, urmând ca următoarea tură să ajungă mâine, 26 ianuarie. Toate vor ajunge la cei care și-au făcut deja programare pentru vaccinare.

Citește și: Raed Arafat: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene la capitolul vaccinare. 2% din populaţie, vaccinată”

Vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.

A șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns în România. Dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

CNCAV aminteşte că pe 15 ianuarie a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, menţionează sursa citată.


loading...