A scăpat ca prin urechile acului: Uniunea Europeană NU va BLOCA fondurile europene pentru Bulgaria

Comisia Europeană (CE) nu poate lua măsuri pentru a bloca fondurile europene pentru Bulgaria pe baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a declarat comisarul european pentru impozitare, uniune vamală, audit şi antifraudă, Algirdas Semeta, informează vineri Novinite, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
04 apr. 2014, 16:42
A scăpat ca prin urechile acului: Uniunea Europeană NU va BLOCA fondurile europene pentru Bulgaria

„Trebuie să spun că MCV nu este direct legat de cheltuirea fondurilor UE. Acest lucru înseamnă că nu putem lua măsuri, cum ar fi blocarea plăţilor, pe baza constatărilor din raportul MCV„, a declarat Semeta, în legătură cu recomandarea de joi a Parlamentului European potrivit căreia alocarea fondurilor europene pentru Bulgaria ar trebui reconsiderată.

Comisia Europeană va continua să lucreze cu autorităţile bulgare pentru a consolida supravegherea şi gestionarea fondurilor UE, a mai spus comisarul european.

Algirdas Semeta, citat de postul de radio public bulgar, a afirmat că Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională, se va deplasa în curând în Bulgaria pentru a participa la un seminar pe această temă.