A scăzut preţul porcilor crescuţi la ţară. Vezi cu cât se vinde kilogramul

Porcii crescuţi la ţară încă sunt căutaţi de românii care nu au renunţat la tradiţie.Cu toate acesta, ţăranii se plâng însă, că preţul a scăzut destul de mult faţă de anul trecut. Animalele se vând în târguri chiar şi cu şase lei kilogramul.

10 dec. 2015, 20:27
A scăzut preţul porcilor crescuţi la ţară. Vezi cu cât se vinde kilogramul

Deşi le-au dat mâncare un an întreg pentru a fi numai buni de tăiat de Crăciun, ţăranii se plâng că nu îşi mai scot acum nici măcar banii cheltuiţi. Aceştia susţin că preţul porcilor a scăzut enorm faţă de anii trecuţi.

Porcul l-am crescut acasă, în gospodărie, cu cartofi, cu porumb, vara îi dăm lucernă proaspătă, iarna uscată. Furajele au fost scumpe anul acesta. Ne-am trudit să-l creştem. Carnea e bună, naturală, fiindcă l-am crescut numai cu cereale. Noi nu îi îngrăşăm artificial. Cerem 7 lei pentru kilogramul viu, dar mai negociem că suntem la târg. Au mai venit oamenii şi au întrebat, numai că sunt puţini bani”, a spus un țăran, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Anul trecut, porcii se vindeau în târguri cu 10 lei/kg, acum însă, prețul a scăzut dramatic. Țăranii cer 7-8 lei/kg, dar se bucură dacă dau animale și cu 6 lei/kg.

Am fi vrut să-l dăm la abator, dar ne dau foarte puţini bani, mai mult în bătaie de joc, şi, dacă nu ne convine, nu îl dăm. Nu îmi convine mie să-l duc. Porcul meu e mare, e gras, dar nu am ce să fac, aşa a crescut până acum. Dar, dacă îl pui în cratiţă, nu se topeşte ca şi carnea din magazin care-i injectată, plină de apă. Îţi rămâne ceva în tigaie. Ai ce mânca. Dacă te duci şi cumperi de la magazin, dintr-un kilogram de carne, dacă rămâi cu jumătate. Carnea din prăvălie arată bine, dar degeaba. E plină de amelioratori”, a spus un alt ţăran.

Citeşte şi