A stat două zile cu creionul înfipt în mână, medicii refuzând să îl opereze de urgenţă

Un britanic de 13 ani a ajuns în agonie la spital, ca să-şi salveze viaţa după ce o bucată de creion îi străpunsese mâna, provocându-i o infecţie puternică, pentru că medicii au refuzat două zile la rând să îl opereze, considerând că nu este un caz urgent.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 15:35
A stat două zile cu creionul înfipt în mână, medicii refuzând să îl opereze de urgenţă

Robbie Appleby-Socket, din Askern, Doncaster, făcea glume cu prietenii lui când i s-a rupt creionul şi o bucată i-a perforat mâna. Mama lui l-a dus de urgenţă la spital, la Doncaster Royal Infirmary, dar secţia de urgenţă l-a refuzat, spunându-i să revină a doua zi pentru operaţie, considerând că infecţia nu era periculoasă pentru el. I-au legat mâna doar cu un bandaj cu dezinfectant.

Mama şi copilul au revenit la spital în dimineaţa următoare, dar au fost trimişi din nou acasă, pentru că băiatul „nu fusese programat” la urgenţe în acea zi.

Disperată de starea fiului ei, mama sa l-a dus la un alt spital, Pinderfields, aflat la câţiva zeci de kilometri distanţă, în comitatul Yorkshire. Medicii de-acolo şi-au dat seama de starea gravă a băiatului şi l-au operat imediat, apoi l-au ţinut internat în spatal, unde, timp de două zile, i-au administrat antibiotic intravenos, pentru ca infecţia să nu se răspândească în tot organismul.

Mama băiatului a criticat atitudinea personalului medical de la spitalul care îl refuzase pe băiat. „Sunt dezgustată de atitudinea lor, pentru că m-am temut că băiatul meu îşi va pierde mâna din cauza infecţiei” şi pentru că „medicii au ignorat acest aspect”, a destăinut ea publicaţiei Daily Mail, adăugând că medici care l-au pansat prima oară „nici măcar nu i-au controlat rana”.