A treia plecare importantă din fruntea PDL. Ce spune Vasile Blaga despre funcţiile lăsate libere

Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj şi secretarul executiv al partidului va părăsi conducerea democrat-liberală, pentru a se reîntoarce în fruntea Federaţiei Sindicale din Minerit. Plecarea lui Ruşet va lăsa încă un post liber în cadrul Biroului Permanent al PDL, după demisiile lui Cristian Preda şi Sever Voinescu. 

15 ian. 2013, 12:13
A treia plecare importantă din fruntea PDL. Ce spune Vasile Blaga despre funcţiile lăsate libere

Plecarea lui Ion Ruşeţ din conducerea centrală a partidului va avea loc, cel mai probabil, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare programat luna viitoare, deocamdată acesta înaintându-şi demisia de la şefia filialei gorjene.

Retragerea lui Ruşet are loc în contextul în care fostul senator nu a reuşit să obţină încă un mandat de parlamentar la alegerile din decembrie. Ex-liderul judeţean se va întoarce, astfel, pe funcţia de preşedinte al Federaţiei Sindicale din Minerit, post din care se autosuspendase la preluarea mandatului politic.

„Era firesc să-mi depun demisia din conducerea organizaţiei de Gorj, având în vedere că ocup o funcţie în cadrul unei federaţii care se ocupă cu mineritul, ocupaţie în această parte a ţării, Gorj şi Hunedoara. Nu ar fi avut rost să deţin şi o funcţie politică în judeţ. Preşedintele interimar va fi numit lunea viitoare de către BPN. Cred că va fi deputatul Ion Cupă şi sper că va închega organizaţia. Va avea la dispoziţie şase-nouă luni pentru a reorganiza filiala”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, Ion Ruşeţ.

În cazul în care Ruşeţ îşi va înainta demisia din Biroul Permanent în cadrul Consiliului de Coordonare, PDL va avea trei funcţii vacante la nivelul conducerii: postul de prim-vicepreşedinte lăsat liber de Cristian Preda, postul de vicepreşedinte ce a aparţinut până luna trecută lui Sever Voinescu şi postul de secretar executiv ocupat până ieri de către Ruşeţ.

„Vom decide în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare cum anume vom proceda. În funcţie şi de data la care va avea loc Convenţia Naţională, vom vedea dacă vom avea candidaţii la cele trei funcţii la CNC, sau direct la Convenţie”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET, preşedintele PDL, Vasile Blaga.