A treia doză de vaccin anti-COVID, administrată în Marea Britanie începând din septembrie. Sunt vizate persoanele de peste 50 de ani

Autorităţile britanice intenţionează să înceapă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anticoronavirus la persoanele de peste 50 de ani începând din septembrie, informează The Daily Telegraph.

02 aug. 2021, 16:14
A treia doză de vaccin anti-COVID, administrată în Marea Britanie începând din septembrie. Sunt vizate persoanele de peste 50 de ani

A treia doză de vaccin va fi administrată în Marea Britanie pe fondul temerilor că protecţia oferită de vaccin ar putea să scadă. 32 de milioane de britanici vor primi cea de-a treia doză, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

A treia doză de vaccin anti-COVID, administrată în Marea Britanie în farmacii

Aproximativ 2.000 de farmacii vor fi implicate în campania de vaccinare cu a treia doză, asta pentru ca medicii şi personalul din domeniul sănătăţii să se poată concentra asupra pacienţilor care suferă de afecţiuni care nu au legătură cu coronavirusul.

Citeste si Varianta Delta se răspândeşte în China. Wuhan este din nou afectat de pandemie

Tuturor persoanelor de peste 50 de ani şi persoanelor considerate vulnerabile li se va oferi posibilitatea de a se vaccina cu o a treia doză. Potrivit ultimelor cifre oficiale, Regatul Unit a vaccinat cu o primă doză 88,6% din populaţia adultă, iar 72,5% din adulţi au primit deja schema completă.

Numărul cazurilor de coronavirus din Marea Britanie, în creştere

Chiar dacă numărul de cazuri noi de Covid-19 este în creştere, Anglia a trecut, pe 19 iulie, la ultima etapă a ridicării restricţiilor sanitare împotriva coronavirusului. Alte naţiuni din Regatul Unit – Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au adoptat un calendar mai prudent.

Citeste si Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA: „Situaţia se va înrăutăţi”. Ce spune despre un nou lockdown

În pofida opoziţiei specialiştilor, majoritatea măsurilor încă în vigoare au fost ridicate, între acestea aflându-se obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport şi în locurile publice.

Discotecile şi sălile de spectacole au fost redeschisee, iar cinematografele şi stadioanele pot funcţiona din nou la capacitate maximă. Pub-urile şi serviciile de bar au putut fi şi ele reluate.