Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA: „Situaţia se va înrăutăţi”. Ce spune despre un nou lockdown

Anthony Fauci trage un semnal de alarmă privind numărul de infectări COVID-19 din SUA. Cunoscutul expert în boli infecţioase spune că situaţia se va înrăutăţi în următoarea perioadă, însă nu se va impune un nou lockdown în Statele Unite.

02 aug. 2021, 12:20
Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA: „Situaţia se va înrăutăţi”. Ce spune despre un nou lockdown
Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA: "Situaţia se va înrăutăţi". Ce spune despre un nou lockdown

Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA. Expertul în boli infecţioase a declarat că Statele Unite nu vor intra din nou în carantină pentru a combate Covid-19, dar ”situaţia se va înrăutăţi”.

Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA

Citeşte şi Anthony Fauci: „Americanii cu imunitatea compromisă ar putea avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid”

Deşi un număr important de americani s-au vaccinat pentru a evita restricţiile, Fauci spune că acesta nu este suficient pentru a „zdrobi epidemia”. Cu toate acestea, celebrul epidemiolog american spune că nu se va mai ajunge în situaţia impunerii unui nou lockdown.

Potrivit unei analize Reuters, citată de News.ro, numărul mediu al ca cazurilor noi de coronavirus raportate la nivel naţional aproape s-a dublat în ultimele zece zile,

Specialiştii atrag atenţia că răspândirea variantei Delta ar putea afecta economia, chiar dacă SUA nu va mai recurge la restricţii dure.

Preşedintele Rezervei Federale din Minneapolis, Neel Kashkari, a declarat la emisiunea „Face the Nation” de la CBS că varianta Delta creează precauţie în rândul a milioane de americani fără serviciu şi ar putea încetini redresarea pieţei muncii.

Răspândirea variantei Delta are loc şi la nivel global. Părţi din Asia care anterior au avut un succes relativ în controlarea Covid-19, cum ar fi Filipine, Thailanda şi Vietnam, impun acum restricţii în zonele unde au apărut focare.

În Australia, începând de luni vor fi folosiţi soldaţi la Sydney pentru a verifica dacă persoanele testate pozitiv stau în izolare.

În Franţa, sute de mii de oameni au protestat, pentru al treilea weekend consecutiv, contestând obligativitatea de a prezenta un certificat de vaccinare pentru a avea acces în spaţii publice.

Citeşte şi Dr Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului: „Este cea mai mare ameninţare”


loading...