A UIMIT pe toată lumea! Primul ORB care prezintă ştirile la televizor VIDEO

Un prezentator de ştiri sud-coreean a reuşit să uimească toată lumea. El este orb şi citeşte ştirile cu ajutorul degetelor, adică foloseşte alfabetul Braille.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 14:52
A UIMIT pe toată lumea! Primul ORB care prezintă ştirile la televizor VIDEO

Lee Chang-Hoon este primul prezentator de ştiri orb din lume. Cel puţin asta susţine televiziunea naţională din Coreea de Sud. Pentru a citi prompterul, el utilizează sistemul de scriere pentru nevăzători – alfabetul Braille.

„Unii oameni au spus că în primele luni erau neliniştiţi atunci când se uitau la mine, erau îngrijoraţi că aş putea să greşesc. Ei erau mai atenţi la mine, decât la ştiri. Cred că încă mai am multe de învăţat”, a spus Lee.

Sud-coreeanul a ajuns în spatele pupitrului de ştiri după ce televiziunea sud-coreeană a anunţat că vrea să angajeze mai multe persoane cu dizabilităţi. Astfel, compania vrea să încurajeze populaţia să renunţe la discriminări.

„Momentan, prezint doar 5 minute de ştiri, dar mi-aş dori ca rolul meu ca prezentator să deschidă o uşă pentru toate persoanele cu dizabilităţi şi să le dea speranţe celor care au condiţii de viaţă dificile”, a mai spus prezentatorul.

Televiziunea KBS a făcut investiţii importante pentru ca tânărul să-şi facă treaba fără greşeală. Astfel, au fost cumpărate diverse echipamente care îi permit lui Lee să citească ştirile cu ajutorul degetelor.