A venit iarna pe Transalpina: strat de omăt consistent, utilaje scoase la dezăpezit. Traficul, blocat de turmele de oi

Se circulă în condiţii de iarnă pe Transalpina. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire pe tronsonul de drum Rânca – Obârșia Lotrului din județul Gorj.

RomaniaTV.net
09 oct. 2019, 09:00
A venit iarna pe Transalpina: strat de omăt consistent, utilaje scoase la dezăpezit. Traficul, blocat de turmele de oi

Stratul de zăpadă de pe șosea măsoară peste 5 centimetri. Autoritățile fac apel la conducătorii auto pentru ca aceștia să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, dacă urcă pe Transalpina.

Imagini inedite au fost, totodată, surprinse pe Transalpina. Sute de oi au blocat traficul, în timp ce în zonă ninge ca-n poveşti.

Transalpina este deschisă în fiecare zi între 09:00 – 17:00.

Marţi, circulaţia pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului a fost închisă din cauza zăpezii şi a ceţii.

„Acţionăm cu patru utilaje, material antiderapant şi lamă, peste 4 centimetri are zăpada depusă numai noaptea trecută. Momentan este ceaţă foarte densă, vizibilitate scăzută sub 50 de metri şi încă nu se pot asigura condiţiile de circulaţie. Noi acţionăm, în momentul în care considerăm că se poate circula, vom relua traficul pe sectorul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului. În acest moment nu se circulă pe acest sector, este ceaţă şi mai sunt sectoare cu zăpadă”, a declarat reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Cristi Tudor.

Ninsori în România. Drumarii au intervenit pe mai multe drumuri din ţară