A vrut o experienţă de neuitat şi a ucis cel mai cunoscut leu din Zimbabwe VIDEO

Un dentist american a plătit 55.000 de dolari ca să omoare un leu în Zimbabwe şi şi-a atras furia unei lumi întregi. Ghinionul lui a fost, însă, că l-a ucis pe Cecil, leul-simbol al ţării africane.

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 06:00
A vrut o experienţă de neuitat şi a ucis cel mai cunoscut leu din Zimbabwe VIDEO

Pasionat de vânătoare, Walter Palmer, originar din Minnesotta, s-a dus în Zimbabwe la începutul acestei luni cu un singur scop: să plece acasă cu un veritabil trofeu – un cap de leu. El a plătit o avere să poată vâna într-un parc naţional din Zimbabwe. După 40 de ore în soarele torid, Palmer l-a ademenit în afara rezervaţiei şi l-a răpus cu arbaleta sa pe Cecil, simbolul Africii sălbatice. Apoi, l-a împuşcat şi i-a luat capul şi pielea ca trofeu.

Citeşte şi Povestea înfricoşătoare a CRIMINALULUI CANIBAL. Bărbatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare FOTO

Timp de 13 ani, Cecil a fost vedetă a statului african. Destul de prietenos cu oamenii, leul era cunoscut vizitatorilor. Uciderea lui este condamnată vehement de autorităţi, care spun că au pierdut o legendă.

Mai mult, şi comunitatea internaţională a reacţionat, aşa că acum mai multe organizaţii de animale cer interzicerea vânătorii de lei în Zimbabwe.

Hulit acum de o lume întreagă, vânătorul încearcă să se apere de acuzaţiile care i se aduc. El spune că nu ştia că leul răpus era atât de cunoscut şi spune că vânătoarea a fost organizată legal. Dentistul a vânat în lumea întreagă şi nu e la prima abatere. În urmă cu şapte ani, el a ucis un urs negru, deşi nu avea permis. Atunci, autorităţile americane l-au lăsat să scape uşor: cu o amendă de 3.000 de dolari.