Averea lui Gabriel Oprea a fost verificată de ANI. Dosarul a fost clasat

Agenţia Naţională de Integritate a finalizat verificarea averii vicepremierului Gabriel Oprea, preşedintele UNPR. Având în vedere că nu a identificat diferenţe semnificative între modificări intervenite în avere pe durata exercitării funcţiilor publice şi veniturile realizate, dosarul a fost clasat, se anunţă într-un comunicat MAI.

02 iun. 2015, 11:06
Averea lui Gabriel Oprea a fost verificată de ANI. Dosarul a fost clasat

„În data de 29.05.2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Raportul de evaluare în urma sesizării depusă de către o persoana fizică, la începutul acestui an.

Ca urmare a finalizării evaluării privindu-l pe ministrul afacerilor interne, nu a fost identificată o diferență în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a decis clasarea lucrării respective„, se arată în comunicatul ANI.

CITEŞTE ŞI: Gabriel Oprea: În UNPR sunt două curente. Unul dintre ele este să candidăm pe forţe proprii în 2016

Potrivit articolului 18 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, prin diferenţe semnificative se înţelege „diferenţa mai mare de 10.000 de euro sau echivalentul în lei al acestei sume între modificările intervenite în avere pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă”.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat în aprilie că: „Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcții de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituțiilor cu atribuții în verificarea demnitarilor și, după cum se știe, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o.

CITEŞTE ŞI: Moţiunea de cenzură. Ce va face UNPR. Gabriel Oprea: „Suntem oameni serioşi”

Am respectat legile țării și voi face același lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat și cu alte ocazii, și anume că nu există neconcordanțe sau suspiciuni în ceea ce mă privește”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.