Olimpic în ORFELINAT, un copil abandonat de părinţi este premiant: Vreau să învăţ să ajung asistent

Locuieşte într-un centru de tip familial, dar este un exemplu la şcoală. Este povestea unui băieţel de 12 ani care a fost abandonat de părinţi după naştere, în curtea spitalului. El şi-a surprins profesorii prin dorinţa de a învăţa, dar mai ales cu rezultatele excepţionale pe care le-a obţinut la olimpiade.

RomaniaTV.net
11 feb. 2013, 06:59
Olimpic în ORFELINAT, un copil abandonat de părinţi este premiant: Vreau să învăţ să ajung asistent

Are 12 ani, este olimpic şi premiant. La prima vedere, pare a fi povestea unui copil obişnuit. Marius Veca creşte însă într-un centru de plasament din Argeş. „Am fost la Olimpiada de religie, am fost la Bucureşti, am luat locul I la desen. Vreau să învăţ să ajung la liceul sanitar, aici, să mă fac asistent medical”, spune băieţelul pentru România TV.

Pentru eforturile sale a venit şi prima răsplată. Banca Naţională i-a acordat olimpicului o bursă de studiu, toate rechizitele de care are nevoie şi posibilitatea de a urma o facultate, prin susţinere financiară pe tot parcursul ei.

„Pot să spun că şi-a depăşit condiţia, face tot ce îi stă în putinţă să ajungă departe. Probabil şi-a dat seama în sufletul lui că învăţând bine poate ajunge departe”, a declarat Decebal Floroiacă, şeful centrului de tip familial.

„Este premiant la desen şi la activităţi sportive. Noi vom avea grijă să îşi definitiveze cursurile şcolare, dacă va dori îl voi sprijini să urmeze o facultate, este foarte talentat în artele plastice”, a spus Adrian Macovei, director  DGASPC Argeş.

Părinţii lui Marius sunt despărţiţi. Tatăl locuieşte în Argeş, iar mama s-a recăsătorit în Teleorman. Copilul îi vizitează doar vara. Nu le poartă niciun fel de ranchiună, a înţeles că nu îl putea creşte, chiar dacă cea mai mare dorinţă a lui este să aibă o familie.

„Nu au posibilităţi, nu au unde să mă crescă, să mă duc la şcoală. Mami vrea să mă ia acum în vacanţă. Aş vrea să mă duc de tot la ea. Numai când vorbesc de părinţii mei îmi vine să plâng”, spune Marius.