Abdomenele nu te scapă de burtă? Iată ce EXERCIŢII trebuie să faci pentru a avea pătrăţele VIDEO

Colăceii de pe talie sunt una din cele mai mari probleme estetice ale femeilor. Pentru a scăpa de burtică, poţi alege să faci exerciţii cardio care sunt foarte eficiente.

09 mai 2014, 17:22
Abdomenele nu te scapă de burtă? Iată ce EXERCIŢII trebuie să faci pentru a avea pătrăţele VIDEO

Grăsimea, oriunde ar fi ea localizată este, de fapt, un depozit de energie, iar depozitele de energie se ard numai prin exerciţii cardio, adică acele exerciţii care îţi ridică pulsul, scrie unica.ro.

Le poţi alege pe cele clasice, alergare, stepper, bicicletă, bandă, sau poţi fi inventivă. Orice fel de exerciţiu care îţi ridică pulsul este binevenit. Pentru eficienţă maximă, antrenorul de fitness, George Stanciu, recomandă exerciţiile „cu rupere de ritm”. Asta înseamnă să alternezi câteva minute de lucru la intensitate medie cu unul sau două minute la intensitate mare.

Abdomenele nu sunt eficiente pentru arderea grăsimii, ci doar pentru definirea musculaturii. Slăbirea localizată, doar pe abdomen, nu se poate obţine decât prin liposucţie. De aceea, este o greseală foarte mare să faci zeci sau sute de abdomene pentru a scăpa de burtă.

Numărul exact de abdomene variază de la o persoană la alta. În mod ideal, George Stanciu este de părere că ar trebui să lucrăm până când exerciţiile încep „să se simtă”, adică până când apare acea senzaţie de arsură. Dincolo de acest moment mai putem face câteva mişcări, dar nu mai mult.

Poziţia corectă în timpul exerciţiilor poate varia de la o persoana la alta, în funcţie de forma fizică şi eventualele probleme de sănătate. Ideal este să ceri sfatul unui antrenor de la sala pe care o frecventezi sau, şi mai bine, al unui antrenor personal, care îţi va indica poziţia corectă şi numărul ideal de repetări. Foarte important este să menţionezi dacă ai avut vreodată probleme la coloană, ca să afli cum să ţi-o menajezi.

Iată un exerciţiu care te va ajuta să scapi de burtă:

Citeşte şi Spune-mi ce zodie eşti ca să-ţi spun ce exerciţii fizice să faci pentru a slăbi