ABERAŢIILE clasei întâi: Două surori din Iaşi sunt nevoite să înveţe la şcoli diferite VIDEO

Înscrierea copiilor la şcolile unde sunt arondaţi, duce la situaţii aberante. În Iaşi, două surori sunt nevoite să înveţe la şcoli diferite. Conducerea instituţiei nu acceptă copilul nici cu procură de la notar, deşi este specificat că cele două fete au acelaşi domiciliu.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 09:55
ABERAŢIILE clasei întâi: Două surori din Iaşi sunt nevoite să înveţe la şcoli diferite VIDEO

Cele două surori sunt în grija bunicii pentru că tatăl lor lucrează în străinătate, iar mama ajunge foarte târziu acasă din cauza programului de la serviciu. Bunica nu înţelege de ce conducerea şcolii nu vrea să o repartizeze pe una dintre nepoatele sale la aceeaşi instituţie de învăţământ unde învaţă şi sora ei mai mare.

Femeia a obţinut chiar şi o procură de la notar, în care se specifică că ambele surori au acelaşi domiciliu. Degeaba însă. „Doamna are hârtie de la notariat, prin care a luat fetiţele în spaţiu, dar nu este tutorele legal al fetiţelor”, a declarat directorul Şcolii Otilia Cazimir din Iaşi, Cătălina Holic.

Primii elevi înscrişi vor cei aflaţi în circumscripţia şcolară. În a doua etapă, vor fi primiţi şi ceilalţi, în funcţie de locurile libere rămase. Astfel, este posibil ca fetiţa care în toamnă începe şcoala, să nu fie colegă cu sora ei, mai mare.

Prima etapa a înscrierilor se încheie pe 16 martie, iar cea de a doua va avea loc în perioada 20-27 martie.