ABInBev şi alţi mari producători de bere vor să cumpere proprietarul Bergenbier SA

Anheuser-Busch InBev (ABInBev), SABMiller, Carlsberg, Heineken şi alţi producători de bere studiază oportunitatea unei oferte către fondul CVC Capital Partners pentru preluarea StarBev, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 14:34
ABInBev şi alţi mari producători de bere vor să cumpere proprietarul Bergenbier SA

StarBev deţine în România compania Bergenbier SA, SABMiller controlează Ursus, iar Heineken şi Carlsberg sunt de asemenea jucători importanţi pe piaţa locală.

InBev a vândut în 2009, după fuziunea cu Anheuser-Busch, operaţiunile de producţie de bere din Europa Centrală şi de Est către CVC, care le-a consolidat în StarBev. Cedarea activelor a fost necesară pentru a obţine avizul Comisiei Europene la fuziunea cu Anheuser-Busch.

Tranzacţia ar putea ajunge la o valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal în ediţia online, preluată de Reuters.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii CVC au refuzat să comenteze informaţiile.

„CVC vrea să vândă”, a spus pentru Reuters una dintre surse.

WSJ notează că printre companiile care ar putea face o ofertă se numără SABMiller, Carlsberg şi Heineken. Companiile au afaceri importante pe piaţa berii din România, unde concurează cu Bergenbier SA.

De asemenea, StarBev este vizată şi de Molson Coors Brewing (SUA) şi Asashi Breweries (Japonia), scrie ziarul american.

O altă sursă a declarat petnru Reuters că unii potenţiali ofertanţi, precum SABMiller şi Heineken, s-ar putea confrunta cu opoziţia autorităţilor pentru concurenţă dacă vor încerca să preia StarBev.

Reprezentanţii producătorilor de bere nu au comentat informaţiile.

Tot în industria berii, WSJ scrie că ABInBev şi Tsingtao Brewery (China) se bat alături de mai multe companii pentru a prelua producţia de bere a holdingului chinez Kingway Brewery.