Academicianul Teodor Dima a murit în prima zi a anului

Academicianul Teodor Dima a încetat din viaţă în primele ore ale anului 2019, anunţă Ziarul de Iaşi.

RomaniaTV.net
02 ian. 2019, 06:38
Academicianul Teodor Dima a murit în prima zi a anului

Născut la Brăila, la 5 noiembrie 1939, a studiat filosofia la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, ca discipol al profesorului Petre Botezatu și a obținut titlul de doctor la Universitatea din București. A fost Decan al Facultății de Filosofie două mandate, 1992 – 2000, Cancelar General al Universității Alexandru Ioan Cuza din 2000 – 2004.

A fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1996, devenind titular din 2011. Din 1995, până în 2018, a fost director al Institutului de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane”, Filiala Iași a Academiei Române.

Teodor Dima a fost membru, fondator și coordonator a numeroase societăți, comisii și foruri științifice naționale și internaționale dintre care amintim: Comitetului Român de Istoria şi Filosofia Științei și Tehnologiei al Academiei Române, Societatea Germano-Română de FilosofieSocietatea de Filosofie de Limba Franceză din România, afiliată la Association des Societés de Philosophie de Langue Française.

Pentru activitatea științifică și didactică a primit recunoașterea multor universități prin titluri de Doctor honoris causa: Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea „Andrei Șaguna” Constanța, Universitatea din Pitești, Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Trupul lui Teodor Dima va fi depus, din după-amiaza zilei de 2 ianuarie 2019, la Biserica Bărboi, iar mitingul de doliu va fi vineri, 04 ianuarie 2019, ora 10.