Acces interzis la Cascada Valul Miresei, unul dintre obiectivele turistice ale Clujului

Accesul la Cascada Vălul Miresei din localitatea Răchițele din județul Cluj a fost oprit turiştilor după ce o furtună a făcut ravagii în zonă.

20 iul. 2022, 11:53
Acces interzis la Cascada Valul Miresei, unul dintre obiectivele turistice ale Clujului

Salvamont Vladeasa Cluj a anunţat că accesul la Cascada Valul Miresei, unul dintre obiectivele turistice ale Clujului, a fost interzis turiştilor.

„Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este un real pericol. Recomandarea noastra, pana la remedierea situatiei, este de a evita accesul catre acest obiectiv (aprox.50 m din drum catre podul din apropierea cascadei). Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța d-voastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo”, a anunţat Salvamont Vladeasa Cluj.

Pentru turiştii care vor să vină totuşi în zonă, salvamontiştii recomandă vizitarea altor obiective din zonă, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa.

„Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d. Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații”, au mai scris salvamontiştii clujeni.