Accident aviatic grav. Două elicoptere s-au ciocnit: patru persoane au murit, trei sunt în stare gravă VIDEO

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului, prezentat drept "o coliziune în zbor".

02 ian. 2023, 11:36
Accident aviatic grav. Două elicoptere s-au ciocnit: patru persoane au murit, trei sunt în stare gravă VIDEO

Accident aviatic în Australia. În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aurd, în sud-estul regiunii Queensland. În apropiere, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC.

Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World.

Cele două aparate „intrând în coliziune, s-au prăbuşit (…) pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World”, a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14.00, când au fost alertate autorităţile.

O nouă tragedie aeriană îndoliază întreaga ţară! Avion prăbușit pe plajă: nu există supraviețuitori
„În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi” şi „alte trei sunt într-o stare critică în spital”, a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului.

După accident, un elicopter galben de salvare a aterizat la faţa locului, în timp ce zeci de salvatori s-au răspândit pe teren, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Mai multe nave de salvare şi de poliţie sunt gata să intervină în apropierea bancului de nisip plin de resturi de la cele două elicoptere.

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului, prezentat drept „o coliziune în zbor”.

Anchetatorii sunt aşteptaţi la faţa locului pentru a examina epavele, a cartografia locul şi a recupera elemente ale anchetei, precizează biroul într-un comunicat.

Citeşte şi

Explozia arctică Elliott face ravagii în SUA. Va ajunge ciclonul-bombă şi în România? Elena Mateescu, director ANM: „Se manifestă prin scăderea drastică a temperaturilor la valori de -40, -45 grade C”