Soprana Maria Nicoară în stare critică după ce ar fi căzut pe scări. Criminaliştii au preluat cazul

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană a Operei din Iaşi, a ajuns, duminică noaptea, în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Soacra sa a sunat la 112, din casa familiei din comuna Aroneanu, după ce artista ar fi căzut pe scările din locuinţă, scrie ziaruldeiasi.ro. 

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 08:49
Soprana Maria Nicoară în stare critică după ce ar fi căzut pe scări. Criminaliştii au preluat cazul

UPDATE:Soprana Maria Macsim Nicoară se zbate înte viață și moarte la Spitalul de Neurochirurgie, fiind în comă de gradul IV,  după ce a fost operată de urgență. Starea ei medicală este gravă, având leziuni grave la cap, bazin fracturat, nas desfigurat și alte contuzii. 

UPDATE. În cazul accidentului sopranei Maria Macsim Nicoară, procurorii au deschis dosar penal pentru tentativa de omor. Deocamdată nu se poate spune faptul că soţul femeiii este suspect în dosar, dar oamenii legii vor face mai multe cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii tragediei. „Procurorul criminalist a fost la faţa locului şi face audieri în cauză. S-a constituit un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul în care a fost implicată doamna respectivă (mezzosoprana Maria Macsim-Nicoară – n.r.). Au fost audiate mai multe persoane, printre care soţul părţii vătămate, soacra acesteia şi unii vecini. Audierile vor continua”, a declarat marţi Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care a adăugat că în cauză nu există deocamdată concluzii clare că, în această situaţie, ar putea fi vorba despre o tentativă la omor. În orice caz, deocamdată, în afară de cercetările la faţa locului şi audieri, procurorii ieşeni nu au luat vreo măsură preventivă cu privire la vreo persoană, în acest dosar.

Soprana Maria Macsim Nicoară se află, în prezent, în stare critică la spital, medicii fiind extrem de rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Aceasta a fost adusă în comă la Spitalul de Neurochirurgie, prezentând lovituri grave la cap, la torace şi la coloană. În cursul dimineţii de duminică, artista a fost operată.

Între timp, poliţiştii de la Secţia 1 Rurală Iaşi, de care aparţine şi comuna Aroneanu, au mers la spital, cu intenţia de a sta de vorbă cu femeia, însă au aflat aici că aceasta se afla în comă. Totodată, oamenii legii au aflat şi că soacra şi soţul sopranei le-au declarat medicilor că Maria Macsim Nicoară ar fi căzut pe scări în jurul orei 22, însă nu este clar dacă a intrat în acel moment, sau ulterior, în comă.

Citeşte şi Povestea cutremurătoare a băiatului de 10 ani care a murit cu declaraţia pe proprie răspundere în mână

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au declarat pentru Ziarul de Iaşi că cercetările vor fi preluate de către Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, ai căror angajaţi vor merge să stea de vorbă cu familia sopranei, pentru a elucida împrejurările încă neclare în care a avut loc accidentul. 

Surse din cadrul instituţiei au mărturisit, pentru bzi.ro, faptul că artista avea un soţ care obişnuia să consume băuturi alcoolice în exces şi că acesta devenea violent. 

Potrivit bzi.ro, Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, a făcut următoarele precizări: „Legat de cazul nefericit al mezzosopranei Operei noastre va pot spune ca, sâmbătă (9 mai, 2020 – n. r.) aceasta a avut un accident fiind acasă! A căzut pe scări. Acum este în comă. Ținem legătura cu medicul care a operat-o și cu familia acesteia! Medicii au spus ca sunt 72 de ore critice, după intervenția chirurgicala. Speram sa-și revină!”.

Citeşte şi Adrian „Beleaua” Corduneanu, petrecere cu grătar la iarbă verde, transmisă live pe Facebook

Colegii artistei de la Opera din Iaşi au făcut postări pe grupurile de pe internet, care au abundat cu rugăciuni pentru revenirea acesteia. Soprana Maria Macsim Nicoară este lector dr. la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice a Universităţii de Arte „George Enescu“ Iaşi.