Accident cu muncitori români în Germania. Zece persoane sunt rănite

Un microbuz cu muncitori români s-a răsturnat în weekend pe A4, între Düren și Langerwehe din Germania, după ce un taxi condus de un șofer drogat a intrat în el. Zece români au fost răniți, doi dintre ei fiind în stare foarte gravă.

15 aug. 2022, 10:16
Accident cu muncitori români în Germania. Zece persoane sunt rănite
Un microbuz cu muncitori români s-a răsturnat în weekend pe A4, între Düren și Langerwehe din Germania. Sursa foto: bild.de

Accident cu uj microbuz în care se aflau muncitori români în Germania. Vehiculul în care se aflau românii circula pe A4 în direcția Heerlen. Între nodurile Düren și Langerwehe, șoferul unui taxi a virat pentru a depăși și a lovit partea din spate a microbuzului din față, potrivit stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Șir interminabil de accidente în Bulgaria. 12 răniți după ce un autocar a fost implicat într-un accident

În urma impctului, microbuzul cu muncitori români a derapat și s-a răsturnat de mai multe ori. În microbuz se aflau nouă muncitori români care se îndreptau spre Olanda. Românii mergeau să lucreze în agricultură în Olanda. Pasagerii români au rămas încarceraţi şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i scoate.

Şoferul şi cei noua pasageri din microbuz au fost răniți, iar doi dintre ei, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 35 de ani, au suferit răni mai grave.

Citeşte şi: Cod roşu de intervenţie. Coliziune mortală pe DN 1 A, a fost nevoie de descarcerare

Taximetristul, în vârstă de 26 de ani, se afla sub influența drogurilor, mai precizează sursa citată. După un test preliminar de droguri care a ieșit pozitiv, i s-au făcut și recolte de sânge și polițiștii i-au confiscat permisul de conducere.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că protivit datelor pe care le au de la autoritățile germane, doar un cetățean român continuă să necesite îngrijiri medicale în cadrul unei unități medicale specializate, în timp ce restul au fost externați.

Ancheta autorităților germane cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.