Șir interminabil de accidente în Bulgaria. 12 răniți după ce un autocar a fost implicat într-un accident

Mai mulți copii și adulți au fost răniți duminică seara în Bulgaria, după ce un autocar din Serbia a fost implicat într-un accident, informează dpa.

15 aug. 2022, 09:52

Accidentul a avut loc în oraşul Stara Sagora, din sudul Bulgariei. Potrivit informațiilor din presa bulgară, autocarul implicat în accident se deplasa spre Sofia, în momentul când a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat într-un şanţ.

Ca urmare a evenimentului rutier, opt copii şi patru adulţi au fost transportaţi la spital, dintre care unii chiar cu răni grave, după cum a anunţat ministerul bulgar de interne. Alţi pasageri au fost examinaţi şi au primit tratament medical fie la locul accidentului, fie la un spital din localitate, după cum informează presa bulgară, citată de Agerpres.

Șoferul a fost testat pentru a se afla dacă acesta consumase droguri sau băuturi alcoolice, dar rezultatele au fost negative în ambele cazuri. Acesta a fost reținut, însă, pentru 24 de ore, de autoritățile bulgare, urmând ca instanța să se pronunțe în vederea unei eventuale prelungiri a acestui termen.

Din primele investigații, a rezultat faptul că eroarea umană este cea care a stat la baza accidentului, fiind suspectată neatenția şoferului, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev pentru postul bTV.

„Am primit ajutor, toți cetățenii bulgari care erau pe șosea su sărit să ne ajute, poliția a sosit, de asemenea, rapid. Am primit, prin urmare, tot suportul necesar, inclusiv al autorităților din Serbia. Am fost speriată, autocarul era plin de copii, dar acum suntem în regulă” a povestit una dintre femeile aflate în autocar la momentul accidentului.

Punctul de pornire inițial al autocarului fusese orașul Belgrad, iar la momentul pornirii acesta avea la bord 38 de copii şi zece adulţi din Serbia. Aceștia participaseră la un festival de folclor în staţiunea Slancev Briag, cunoscută și drept Sunny Beach.

Acest accident este numai ultimul dintr-o serie îndelungată de evenimente rutiere nefaste petrecute în Bulgaria, dintre care, în cel mai recent a fost implicat și un autocar din România.

Șoferul autocarului românesc care a provocat accidentul soldat cu patru morți a fost, de altfel, pus sub acuzare. Conducătorul auto de origine turcă a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi a fost reţinut.

Anul trecut, de altfel, un lider local PSD, consilierul județean Dumitru Văduva, a murit într-un accident rutier în Bulgaria, evenimentul petrecându-se în regiunea Burgas, o zonă binecunoscută românilor.