Accident cu opt victime în Neamţ! Imagini înfiorătoare, surprinse de camerele de supraveghere VIDEO

Un accident cumplit a avut loc, duminică, în satul Neagra din comuna Tașca din Neamţ. Opt persoane au fost rănite, după ce maşina condusă de un tânăr s-a ciocnit de alt autoturism care circula din sens opus.

05 iun. 2022, 20:11
Accident cu opt victime în Neamţ! Imagini înfiorătoare, surprinse de camerele de supraveghere VIDEO

Un bărbat de 25 de ani din judeţul Sălaj a provocat un accident cu opt victime în Neamţ. Incidentul şocant a avut loc, duminică seara, pe drumul național 12 C, în localitatea Neagra.

Potrivit poliţiştilor, maşină condusă de şoferul sălăjean s-a ciocnit violent de un autoturism care circula din sensul opus.

„În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto și a 6 pasageri din cele două autoturisme.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, au precizat poliţiştii, conform Ştiri-neamţ.

Citeşte şi: Accident înfiorător în Ialomiţa. Şase persoane au fost rănite. Trei copii, printre victime

Accident cu opt victime în Neamţ, surprins de camerele de supraveghere

În imagini se vede că accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive. Un al treilea șofer al unui autoturism, mai precaut, a tras pe dreapta, în parcare, chiar înainte de coliziunea dintre cele două maşini.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri din cauza accidentului.

Accident cu opt victime în Neamţ! România, pe primul loc în UE la accidente mortale

La nivelul UE, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în 2021 a crescut cu 5 % față de anul precedent, deși comparațiile cu 2020 sunt puternic influențate de tiparele de trafic din fiecare țară pe perioada pandemiei. Între 2019 și 2020, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere a scăzut cu 17 %.

Clasamentul global al ratelor mortalității pe țări nu s-a schimbat în mod semnificativ, cele mai sigure drumuri aflându-se în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93/milion) a raportat cea mai mare rată în 2021. Media UE a fost de 44 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori.

Pe baza cifrelor preliminare, nouă state membre (Danemarca, Germania, Irlanda, Cipru, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia și Suedia) au înregistrat în 2021 cel mai scăzut număr de decese din accidente rutiere înregistrat vreodată.

Comparativ cu anul anterior pandemiei, 2019, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în 2021 a scăzut cu 13 %, cele mai mari scăderi, de peste 20 %, înregistrându-se în Danemarca, Belgia, Portugalia, Polonia și Lituania. În schimb, în ultimii doi ani, Letonia, Slovenia și Finlanda au înregistrat creșteri ale numărului de decese rutiere.

Citeşte şi: Tensiuni la marşul LGBTQ din Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă. Zeci de jandarmi intervin VIDEO