Accident cu parapanta, în Arad. Un bărbat s-a agăţat de firele de electricitate la aterizare

Un accident cu parapanta a avut loc, vineri, în judeţul Arad. Un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a agăţat de firele de electricitate la aterizare. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat de urgenţă la spital.

04 iun. 2021, 20:11
Accident cu parapanta, în Arad. Un bărbat s-a agăţat de firele de electricitate la aterizare
Accident cu parapanta, în Arad. Un bărbat s-a agăţat de firele de electricitate la aterizare

Accident cu parapanta, în Arad. Incidentul s-a petrecut, vineri, între Şiria şi Ghioroc. Bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani s-a agăţat de firele de electricitate la aterizare.

Accident cu parapanta, în Arad. Elicopterul SMURD a intervenit

„Un accident în care a fost implicat un parapantist a avut loc între localităţile Şiria şi Ghioroc, în judeţul Arad. Un bărbat de aproximativ 50 de ani s-a agăţat de firele de transport energie electrică, la şase-şapte metri de pământ. Un şofer l-a observat şi a sunat la numărul de urgenţă 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, potrivit news.ro.

La faţa locului a intervenit elicopterul SMURD care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Arad. Acesta era conştient, însă cu răni. Medicii urmează să îl evalueze medical şi să îi ofere tratamentul necesar.

Citeşte şi Un bărbat a murit după ce a căzut cu parapanta, în Masivul Bucegi

Parapantist în stare gravă după ce a căzut în Cheile Turzii. Elicopterul SMURD a intervenit

Un parapantist a fost rănit grav, după ce a căzut în Cheile Turzii. Un elicopter SMURD l-a transportat de urgenţă la spitalul din Târgu Mureş.

„A fost alertat un echipaj SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a fost anunţat că a căzut cu parapanta. La faţa locului a fost dislocat şi elicopterul SMURD. În apelul iniţial a fost precizat faptul că bărbatul era în stare de conştienţă. Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 17,50, iar la locul evenimentului au fost dislocaţi salvamontiştii din Cheile Turzii, un echipaj SMURD şi elicopterul SMURD din Târgu Mureş”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Parapantistul a fost transportat de urgenţă la spitalul din Târgu Mureş.

„Echipajul SMURD şi salvamontiştii au coborât la o diferenţă de nivel de circa 15 metri pentru a stabiliza bărbatul şi pentru a-l aduce cu targa până la platoul unde a fost preluat de către elicopter. Bărbatul, de circa 30 de ani, suferise multiple traumatisme, era în stare de conştienţă şi cooperant. Elicopterul l-a transportat la o unitate spitalicească din Târgu Mureş pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate”, se mai arată în informarea ISU Cluj.

Citeşte şi Incredibil! Un turc a sărit cu parapanta în timp ce stătea pe canapea şi se uita la televizor VIDEO