Un bărbat a murit după ce a căzut cu parapanta, în Masivul Bucegi

O persoană şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu parapanta în Masivul Bucegi, echipele de salvare care au ajuns la locul accidentului constatând că victima nu a supravieţuit.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 08:56
Un bărbat a murit după ce a căzut cu parapanta, în Masivul Bucegi
Brașoveanul George Mariș a murit la numai 32 de ani, încercând să-și ia zborul cu o parapantă rapidă de pe vârful Caraiman. Nu era pentru prima dată când practica „speed flying”, un sport riscant, cu puțini adepți în țara noastră.

George era un împătimit al muntelui. Ani la rând a fost pe podium la concursurile de escaladă, iar de ceva vreme se îndrăgostise de speed flying, un zbor în care folosea o aripă de mici dimensiuni, care îi permitea să atingă viteze mari, chiar şi 100 de km pe oră, aproape de stânci. Pentru amatorii acestui sport foarte periculos, zborurile din Bucegi sunt extrem de provocatoare. Se aruncă în gol, susţinuţi doar de o aripă îngustă, şi coboară cu viteze ameţitoare de-a lungul unor văi abrupte.

Obişnuit să se desprindă de pe creste și să ajungă în numai câteva minute la poalele munților, George s-a lansat încrezător în aer şi de această dată. Avea încredere în el, iar vremea părea perfectă, însă nu a mai ajuns la linia de final.

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut pe stâncă, practic câteva sute de metri, nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, spune Claudiu Vasilescu de la Salvamont Buşteni.

Publicul larg l-a cunoscut odată cu difuzarea concursului Ninja Warrior, difuzat la Pro TV. Acum doi ani, tot pe 28 octombrie, George îi cucerea pe telespectatori şi era aplaudat pentru curajul său.

„Atuul meu în competiţia asta ar fi o combinaţie între agilitate şi forţă. Dacă mă montez pe ceva şi vreau să fac ceva, reuşesc de obicei”, declara George Mariș, la emisiune.

În 2018, în aceeaşi zonă, un turist american s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat tot cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman spre Buşteni. Speedflying este un sport nou şi puţin cunoscut în România. Nu are foarte mulţi adepţi, căci până acum zeci de pasionaţi ai acestui sport din întreaga lume şi-au pierdut viaţa.

Potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul Naţional Salvamont, parapantistul s-a prăbuşit în zona Brânei Caraimanului, iar la locul accidentului au ajuns salvamontiştii prahoveni şi cei de la Serviciul Buşteni.
 
Iniţial, s-a pus problema intervenţiei unui elicopter care să preia rănitul, însă ajunşi la faţa locului salvatorii au constatat că parapantistul era decedat. Echipele de salvare vor demara acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit.

loading...
Partenerii noștri