Accident cumplit în Neamţ: Trei tineri cu vârste între 17 şi 22 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit violent

Trei tineri cu vârste între 17 şi 22 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit violent şi apoi s-au răsturnat în curţile unor gospodării duminică noaptea, în localitatea Pârâul Pântei, din judeţul Neamţ.

31 mart. 2024, 09:33

Accident cumplit în Neamţ. În tragedia rutieră au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane. Conform ISU Neamţ, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă şi s-au răsturnat în curţile a două gospodării.
În urma impactului patru persoane au rămas încarcerate, însă trei dintre acestea s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie.

 

Accident grav în pasajul Unirii. Doi tineri au fost răniți și transportați în stare critică la spital. Mărturiile uneia dintre victime: „M-am urcat pasager cu unul pe care nu îl cunoşteam”
”Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acţionat pentru descarcerarea victimelor. Din păcate, trei persoane (bărbaţi de 17, 18 şi 22 de ani) prezentau semne incompatibile cu viaţa, fiind declarat decesul acestora”, precizează reprezentanţii ISU Neamţ.

Alte trei persoane – două fete de 19 şi 22 de ani şi un un băiat de 18 ani – cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ şi SMURD şi transportate la spitalul din Târgu-Neamţ şi la UPU Piatra-Neamţ.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 00:45, când serviciile de urgență au fost alertate despre producerea unui grav accident rutier.

Forțe ample de intervenție, inclusiv de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului, Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, SMURD, SAJ și SVSU Borca, au fost mobilizate la fața locului pentru a acorda primul ajutor și a desfășura operațiuni de salvare.

Val de accidente înainte de weekend. Microbuz răsturnat, în judeţul Suceava, copac căzut peste o mașină cu copii și soți loviţi de o maşină în urma unei şicanări în trafic în București
La sosirea echipajelor de intervenție, scenariul întâlnit a fost unul de coșmar: două autoturisme distruse, răsturnate în curțile a două gospodării, cu patru persoane încarcerate și trei care au reușit să iasă singure din mașini.

Pompierii, echipați cu materiale specifice pentru descarcerare, au lucrat neîncetat pentru a elibera victimele prinse în fiarele contorsionate ale autovehiculelor.

Din nefericire, pentru trei tineri – George Alexandru D. și fratele său Raul Ciprian D., amândoi din Poiana Teiului, și Cristian A. din județul Suceava – ajutorul a venit prea târziu. Echipajele medicale au constatat decesul acestora la fața locului, în pofida eforturilor disperate de salvare.

Două tinere de 19 și 22 de ani și un tânăr de 18 ani, au suferit multiple traumatisme și au fost transportate de urgență la Centrul de Primiri Urgențe Târgu-Neamț și la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț pentru a primi îngrijirile necesare.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a fost evaluat medical la locul accidentului, însă a refuzat transportul la spital. În plus, alte două persoane afectate emoțional, rude ale victimelor, au fost asistate de echipajele medicale, refuzând și ele transportul la spital.

Ancheta poliției a dezvăluit că accidentul a avut loc după ce șoferul de 23 de ani nu a păstrat distanța de siguranță necesară față de vehiculul din fața sa, provocând o coliziune urmată de răsturnarea ambelor autoturisme în proprietățile adiacente.

Accident grav şi în judeţul Suceava

Un grav accident rutier a avut loc, sâmbătă, după amiază, pe un drum din judeţul Suceava, unde două autoturisme s-au ciocnit frontal. În urma impactului deosebit de violent ambii şoferi au ajuns la spiral, iar maşinile au fost distruse.

Evenimentul rutier a avut loc pe un drum din oraşul Frasin. Echipajele de salvare ajunse la faţa locului au găsit două autoturisme avariate, iar în unul dintre acestea o femeie, aflată volan, era încarcerată.

Şoferiţa a fost scoasă dintre fiarele maşinii şi predată unui echipaj medical care a transportat-o la spital. Ea era rănită, dar conştientă.

În cel de-al doilea autoturism se afla, de asemenea, doar şoferul. Şi acesta a suferit leziuni, fiind dus la spital. La locul accidentului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.